Nije ni čudo što se kaže IDE KAO ALVA! Najlepši bliskoistočni slatkiš uz BAKIN RECEPT koštaće 3 puta manje, a ispašće bolji nego u poslastičarnici

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2023, 08:02

Nije ni čudo što se kaže IDE KAO ALVA! Najlepši bliskoistočni slatkiš uz BAKIN RECEPT koštaće 3 puta manje, a ispašće bolji nego u poslastičarnici

Kada je napravite, uverićete se zašto je toliko popularna!

Alva ili halva potiče sa Bliskog istoka, a njeno ime u prevodu znači slatkiš. Ova čuvena poslastica se po originalnom receptu pravi od tahinija, koji je mnogima poznatiji kao pasta od susama. U radnji je ovaj sastojak poprilično skup, međutim, uz bakin recept ćete ga napraviti vrlo lako i od jeftinih namirnica.

 Danas pravimo ukusan slatkiš koji super ide uz kafu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << !

Potrebno je:

Priprema:

Susam sipajte zajedno sa brasnom u veci pleh, pa ga malo prepecite u rerni, koliko da dobije krem boju. Kad se prohladi sameljite ga u blenderu ili mašini za kafu. U sećer sipajte vodu, dodajte vanilu i kuvajte da se lepo ušpinuje. Jednu po jednu kašiku ubacujte mlevenu pastu i brzo mešajte žicom. Brzo se steže, pa morate biti brzi i imati spretne i jake ruke.

Kalupi moraju biti spremni i obavijeni pek papirom, ali tako da ostane višak papira van. Čim sve izjednačite, sipajte brzo u kalupe. U sredinu možete ubaciti rastopljenu čokoladu. Pokrijte sa ostatkom pek papira, pa pritisnite malo rukama da slegne. Ostavite da se ohladi, pa u frizider.

Okrenite naopako kalupe, sklonite hartiju i secite po želji. Mi smo olizali čak i šerpu i pokupili sve sto nam se prosulo po stolu!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.