Nema ko ne voli PITU odnosno BUREK - Zovite kako hoćete, ali BAKINA sa MESOM prelivena sa JAJIMA i JOGURTOM je nov nivo uživanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2023, 08:08

Nema ko ne voli PITU odnosno BUREK - Zovite kako hoćete, ali BAKINA sa MESOM prelivena sa JAJIMA i JOGURTOM je nov nivo uživanja

Ma koliko da se raspravljali oko imena, niko nikada nije osporio da je ovo omiljeno balkansko jelo

Ko još ne voli pitu? Nekome je omiljena sa mesom, nekome sa sirom, a nekome sa spanaćem - ipak, svaka je posebna na svoj način i ima svoje fanove. To tradicionalno balkansko jelo odlično se slaže uz jogurt ili kiselo mleko, a rasprava oko toga da li je burek ili pita i dalje traje

Ma kako da ga nazovemo, nema ništa lepše od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovog domaćeg specijaliteta. Danas vam donosimo recept za pitu sa mesom, ali posebnu - prelivenu. Baka Jela je dovela pitu do savršenstva, a ovo je njen tajni sastojak.

Potrebno je:

Priprema:

Propržiti meso na ulju, pa dodati rendan krompir, mleveni biber, suve zacie po želji i tucanu papriku, a potom sve dobro izjednačiti mešanjem. U činiju dodati jogurt,  malo praška za pecivo i kesele vode.

Jaja umutiti žicom, a na dno podmazanog pleha staviti tanku koru, premazati je uljem, pa dodati još tri korice. Na četvrtu staviti pola smese od mesa i krompira. Ide opet 4 kore, pa meso i 4 kore namazane uljem.

Iseći nožem na kockice i preliti jogurtom i na kraju jajima. Peći na 200 stepeni C oko 50 minuta, da lepo porumeni i tečnost ispari. Seći prohlađenu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.