Nekada je bila UZOR MLADIMA, a danas SVI STRAHUJU OD NJE! Završila je u LUDNICI nakon podmetanja požara, a malo-malo pa završi u ZATVORU

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Dec.2023, 13:28

Nekada je bila UZOR MLADIMA, a danas SVI STRAHUJU OD NJE! Završila je u LUDNICI nakon podmetanja požara, a malo-malo pa završi u ZATVORU

Amanda Bajns, popularna glumica iz 90-ih i 2000-ih, doživela je turbulentan period u svom životu koji uključuje probleme sa zloupotrebom supstanci, pravne poteškoće i borbu sa mentalnim zdravljem. Do prošle godine je bila pod starateljstvom svoje majke, a jedno vreme probvela je i na psihijatrijskom lečenju nakon što je svom komšiji podmetnula požar. Hapšena je više puta zbog poseda narkotika, a ni dan-danas nije uspela da se vrati na pravi put. Ovo je priča o posrnuću velike dečije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zvezde.

Amanda Bajns je nekada bila uzor devojčicama, svi je pamtimo u filmovima poput "Ona je muško", "Sidni Vajt", "Sve što devojka može poželeti". Izgleda da je ona dobila sve što je ikada želela, ali da joj to nije donelo sreću, već brodolom iz kog i dalje ne uspeva da se uzdigne.

Kada je u martu ove godine trebala da se pojavi na konvenciji za obožavatelje, njeno odsustvo je zabrinulo mnoge. Naime, Amanda ima velike probleme sa mentalnim zdravljem i konzumacijom ilegalnih supstanci. Nekada je bila uzor mladima, a danas je potpuna suprotnost od toga. Ovako je krenuo sunovrat Amande Bajns.

Bivši kolega iz filma "All That", Kel Mičel, osvrnuo se na njeno odsustvo na konvenciji obožavatelja kojom se slavi pop kultura decenije, rekavši da se "molio za nju".

- Sjajno je videti da joj ide bolje. Što je sjajno. Samo nastavljamo da se molimo za nju na njenom putovanju, a uslišane su molitve da joj bude mnogo bolje, rekao je Mičel za Entertainment Tonight.

Zabrinutost za zdravlje Amande Bajns je u porastu nakon propuštenog pojavljivanja na Konferenciji koja slavi zvezde 90-ih. Amanda koja danas ima 36 godina postala je slavna na Nickelodeonu pre nego što je preuzela uloge u nekoliko uspešnih filmova ranih 2000-ih. Ali 2010. godine napravila je pauzu u industriji.

- Više ne volim da glumim pa sam prestala da se bavim time, napisala je tada na Tviteru.

Nervni slom

Godine 2013. Amanda je doživela javni slom i stavljen je pod psihijatrijski nadzor. Njenoj majci je tada dodeljeno konzervatorsko zvanje nad glumicom, pod kojim je ostala do 2022. godine.

Uspon i pad Amande

Amanda Bajns je bila zvezda u filmovima i TV serijama 1990-ih, 2000-ih. Bajns je počela da se profesionalno bavi glumom veoma rano - imala je agenta do svoje 7. godine, prema intervjuu za časopis Paper objavljenom 2018.

Glumica, rođena 1986. godine, je još od malena počela da se pojavljuje u velikim ostvarenjima i zarađuje veliki novac. Međutim, činjenica da nije imala normalno detinjstvo i sve obaveze i prebukiran raspored ostavili su ozbiljne posledice na nju koje su se ispoljile godinama kasnije.

Dok je većina njenih vršnjaka možda bila u srednjoj i srednjoj školi, Bajns je snimila neke od njenih najznačajnijih TV uloga, uključujući učestvovanje Nickelodeovom projektu "All That" (1996-2002), snimala je i serije „What I Like About You“ ( 2002-2006) i radila je na sopstvenoj humorističkoj emisiji pod nazivom "The Amnda Show", koju je vodila na Nickelodeonu između 1999. i 2002. počevši od 13. godine.

Објава коју дели julissa (@wistcrialane)

Amanda Bajns je bila zvezda Nickelodeona, njen život su maštale sve devojčice, a ona je ređala uspeh za uspehom. Takođe je glumila u filmovima, uključujući fudbalsku rom-komu iz 2006. "Ona je muškarac" zajedno sa Čeningom Tejtumom, u porodičnoj drami koja opisuje odnos oca i ćerke "Šta devojka želi" (2003) i u filmskom mjuziklu "Lak za kosu" iz 2007. sa Zakom Efronom i Niki Blonski.

Bajns se povukla iz javnosti 2010. Njena poslednja filmska uloga bila je "Easy A" 2010. godine i iste godine je najavila da se povlači iz industrije zabave. Amanda Bajns je detaljno opisala svoje borbe u intervjuu 2018.

U profilu iz 2018. Bajns je otvorila dušu o svojoj istoriji zloupotrebe supstanci - u to vreme je rekla da je bila trezna oko četiri godine.

Zvezda nije bila tokom svojih ranijih godina u centru pažnje, ali to se promenilo kako je vreme odmicalo.

Објава коју дели Amanda Bynes (@rlamandabynes)

- Počela sam da pušim marihuanu kada sam imala 16 godina. Iako su svi mislili da sam 'dobra devojka', pušila sam marihuanu od tog trenutka. Nisam postala zavisnik (tada) i nisam to zloupotrebljavala. I nisam izlazila na žurke ili pravila budalu od sebe ... još uvek.

Zatim je prešla na zloupotrebu težih droga: - Kasnije je to napredovalo do uzimanja težih droga poput ekstazija, nastavila je, napominjući da je probala i kokain, ali joj se nije dopao.

Aderal je bio još jedan lek za koji je rekla da je zloupotrebila, dobivši recept od psihijatra nakon što se pretvarala da ima simptome poremećaja pažnje.

U to vreme je pročitala članak o tome kako se lek može koristiti za mršavljenje, što je naravno bilo jako pogrešno i smatra se zloupotrebom.

Naime, nakon što je film "Easy A" 2010. godine počeo da se emituje u bioskopima, Amanda "nije moglada podnese da se gleda" i pomiri se sa tim kako izgleda u filmu.

- Pogledala sam film i bila sam ubeđena da nikada više ne treba da budem pred kamerama i zvanično sam se povukla na Tviteru, što je, znate, takođe bilo glupo.

Kako se povukla iz industrije i nije našla novu svrhu u životu počela je sa teškom zloupotrebom droga i "samo bi  sedela kod kuće, naduvala se, gledala TV i tvitovala", kako kaže.

@farandulanews_ је поделио/ла објаву

Zašto je Amanda Bajns stavljena pod nadzor?

Bajns je stavljena pod nadzor 2013. godine nakon pravnih problema, naleta bizarnih tvitova i neobičnih javnih nastupa.

Sudija je dodelio Amandinoj majci Lin privremeni nadzor kako bi zaštitio glumicu i njeno imanje. To se dogodilo nakon što je glumica iste godine stavljena pod psihijatrijski nadzor kada je podmetnula požar na komšijinom prilazu.

Bajns je optužena za nasilno ponašanje i bežanje od policije, a uhapšen je 2012. zbog vožnje pod dejstvom i 2013. godine zbog nesavesnog korišćenja i posedovanja marihuane. Tokom incidenta 2013. godine, Amanda je navodno bacila bong kroz prozor u Njujorku.

Glumica je u februaru 2022. podnela peticiju za okončanje konzervatorskog staža. Tada je njen advokat David A. Eskibijas rekao za People: - Ona veruje da se njeno stanje poboljšalo i da zaštita suda više nije potrebna.

Konzervatorstvo je sudski prekinulo 22. marta 2022. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.