Nega lica tokom toplih dana

Izvor: B92, 02.Maj.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nega lica tokom toplih dana

Briga o koži lica je svakako najvažnija aktivnost svake žene.

Toplota, sunce, so, znoj, klima uređaji i mnogi drugi faktori napadaju našu kožu lica u leto, tako da naša pažnje mora biti veća.

Ključna reč je, naravno hidratacija koja je neophodna. Ona će obezbediti mekoću i potrebnu čvrstinu. Hidratacija u stvari omogućava da naša koža održi mladalački izgled i sprečava pojavu malih (ili dubokih) bora. U tu svrhu, neophodno je da primenite kremu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja ima visok faktor zaštite od sunca, koja će takođe sprečiti pojavu tamnih mrlja. Još jedan ključni korak je čišćenje: posebno posle kupanja u slanoj, morskoj vodi neophodno je kožu nahraniti i očistiti so sa vašeg lica mlekom za čišćenje.

Briga o našem licu, međutim, mora da se uradi i iznutra: izbegavajte masnu hranu i birajte sveže voće i povrće, ali, iznad svega, uzimajte veće količine tečnosti, najmanje dva litra vode dnevno da bi vaša koža sijala i bila hidrirana. Tokom leta izbegavajte tečne pudere koji sadrže ulje i pustite kožu da diše koliko je to moguće.

Prateći ove jednostavne savete vaše lice neće biti izloženo lošim uticajima letnje sezone, a vi se opustite i uživajte u zasluženom odmoru!

Izvor: Grazia

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.