Nedeljni ručak: Pileći paprikaš

Izvor: Lepota i zdravlje, 07.Jun.2015, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedeljni ručak: Pileći paprikaš

Pored toga što je izuzetno zdravo i ukusno, omogućava vam da efikasno iskoristite i one namirnice i napravite ukusan pileći paprikaš. Foto: Gulliver/Thinkstock Potrebno je: – 1 pile – 1 kg krompira – 1 dl ulja – 1 šargarepa – 1 paradajz – 1 kašičica paradajza iz tube – 2 glavice crnog luka – 1 paprika – aleva paprika, peršunov list, mleveni biber i so Priprema: Očišćeno pile iseći na komade i oprati. Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode. Kada je meso upola kuvano dodati kašičicu paradajza iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola litra vode i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo. Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera. Prijatno!

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.