Izvor: Lepota i zdravlje, 07.Jun.2015, 11:23 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Nedeljni ručak: Pileći paprikaš
Pored toga što je izuzetno zdravo i ukusno, omogućava vam da efikasno iskoristite i one namirnice i napravite ukusan pileći paprikaš. Foto: Gulliver/Thinkstock Potrebno je: – 1 pile – 1 kg krompira – 1 dl ulja – 1 šargarepa – 1 paradajz – 1 kašičica paradajza iz tube – 2 glavice crnog luka – 1 paprika – aleva paprika, peršunov list, mleveni biber i so Priprema: Očišćeno pile iseći na komade i oprati. Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode. Kada je meso upola kuvano dodati kašičicu paradajza iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola litra vode i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo. Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera. Prijatno!
Nastavak na Lepota i zdravlje...