Ne prosipajte vodu od paste, uz nju ćete napraviti magiju

Izvor: B92, 16.Jun.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne prosipajte vodu od paste, uz nju ćete napraviti magiju

Mnogi profesionalni kuvari su dugo i ljubomorno čuvali ovu tajnu. Sigurno ste se mnogo puta pitali dok ste jeli pastu u restoranu kako je preliv tako kremast, a vama kod kuće to nikad ne uspe.

Pritom ste dok spremate pastu uvek prosipali vodu u kojoj se kuvala.

U tome je caka!

Vi ste u stvari ne znajući bacali taj tajni sastojak. Profesionalni kuvari znaju, a sada i vi, da malo guste beličaste slane vode u kojoj se kuvala pasta može mnogo da poboljša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgled i ukus sosa. Ta voda sadrži skrob pa samim tim može da zgusne preliv i da on postane kremast.

Osim toga biće i ukusniji. Potrebno je naglasiti da se voda dodaje na kraju kuvanja sosa i da sos treba manje posoliti jer je voda od testenine slana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.