Narodno pozorište poklanja karte za predstavu “Ženski orkestar”

Izvor: Lepota i zdravlje, 21.Mar.2015, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodno pozorište poklanja karte za predstavu “Ženski orkestar”

Dve čitateljke koje napišu svoje podatke (ime, prezime, mesto stanovanja) i pošalju mejl na adresu www.lepotaizdravlje.rs@gmail.com a u subject mejla naznače “Ženski orkestar”, dobiće po dve karte za predstavu “Ženski orkestar” koja se igra u Narodnom pozorištu, na sceni Raša Plaović 22. marta. Predstavu “Ženski orkestar” ne možete da zaobiđete jer je krasi groteska i zabavljački ton Žan Anuja. Cigu-ligu note uzurpirale su prostor stvaralaštva, odvija se prinudna prekvalifikacija znanja u ponižavajuću poslušnost. Dramaturg Ivana Dimić, reditelj Jug Radivojević i kompozitor Vladimir Pejković upravo to potenciraju služeći se matricom Anujevog komada, što je gest odgovornosti prema sopstvenoj profesiji. “Neophodna je reforma u kulturi, to svi znamo, već decenijama unazad. Jer se gotovo ništa nije promenilo ovih 50, 60 godina, ali kako da ta tranzicija ne bude divlja, to su teme koje ova predstava otvara i apeluje na blagonaklon odnos prema umenicima jer oni su posebna vrsta”, kaže Radivojević. Umesto vrcavih numera slušamo songove obeshrabrenja, manje-više uspešne, ali i nije ideja da se dopadnu. “Ženski orkestar” replicira moći novca i tajkunizaciji umetnosti. U dobro orekestriranoj ženskoj glumi, dominira jedini on – Vuk Kostić. Kad predstava dobije u ritmu, kad atmosferom osvoji široku scenu i potpuno legne, njena upozorenja biće još snažnija. Premijerna podela: Patricija Bojana Stefanović Pamela Daniela Kuzmanović Pavlović G-đa Ortanz Nela Mihailović Suzana Delisija Kalina Kovačević Ermelina Zlatija Ocokoljić Ivanović Leona Jelena Helc Vesković Pijanist Vuk Kostić G. Lebonz / Političar Branislav Tomašević Sekretarice: Daniela Todorović, Marija Jovanović Obezbeđenje: Milan Šavija i Miloš Dmitrović Dobitnice karata mejlom će biti obaveštene o načinu preuzimanja.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Bitef teatar vam poklanja karte za predstavu “Želeće mašine”

Izvor: Lepota i zdravlje, 22.Mar.2015, 09:08

Dve čitateljke koje se prve jave na mejl redakcije www.lepotaizdravlje.rs@gmail.com dobijaju po dve karte za sutrašnju predstavu “Želeće mašine” u BITEF Teatru. Predstava počinje u 20 sati. Foto: PR Biti to znači želeti. Želja je samosvesno iskustvo nedostatka: kada iskrsne neka želja...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.