Napitak od ove BILJKE eliminiše OTOK na STOPALIMA, potrebna su ti samo dva sastojka

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2021, 14:50

Napitak od ove BILJKE eliminiše OTOK na STOPALIMA, potrebna su ti samo dva sastojka

Veoma je efikasan.

Kada temperature pređu 30 podeljak Celzijusove skale, mnogi se osećaju malaksalo i pospano, ali veliki je i broj onih koji muku muče s oticanjem nogu. Tome doprinosi i dugo sedenje i stajanje, a ovaj problem zna da bude jako neprijatan.

Najčešće otiču stopala i deo noge oko skočnog zgloba zbog pritiska koji trpe, a simptomi koji se javljaju su trnjenje nogu, bol, kao i osećaj težine u nogama. Razlog što zdravim osobama noge otiču tokom ljetnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meseci je proširenje krvnih sudova koje se dešava usled izlaganja toploti.

Kako biste rešili ovu neprijatnost, povremeno tuširajte noge hladom vodom, a lekari savetuju da podignete noge kada ste u prilici. Važno je i da odaberete udobnu obuću koja vam neće praviti pritisak, a oni koji dosta sede zbog posla, treba da što češće prošetaju nakratko.

Oticanje nogu kod zdravih osoba može se spriječiti uzimanjem više tečnosti, prvenstveno vode i čajeva, a preporučije se i prirodni napitak koji će ubrzati metabolizam i izbacivanje viška tečnosti iz tela.

Priprema:

Usitnite list peršuna i prelijte sa 4 dl vode, poklopite i ostavite preko noći da odstoji. Ujutru procedite, dodajte sok od limuna, a ovu količinu popijte iz tri puta.

Ako vas muče otekla stopala, u svakodnevnu ishranu uvrstite više voća i povrća, dobre diuretike, s tim što se morate posavetovati s lekarom ukoliko uzimate medikamente koji deluju na isti način. Dobar izbor su cvekla, grožđe, boranija, bundeva i ananas su dobar izbor, ali i maslinovo ulje paradajz i slatka paprika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.