Najukusnije ćufte iz rerne: Nema suvišnih masnoća

Izvor: Lepota i zdravlje, 07.Sep.2023, 14:02

Najukusnije ćufte iz rerne: Nema suvišnih masnoća

Da li ima neko ko ne voli ćufte? Mi ih obožavamo. U svim varijantama. A najviše nam se dopadaju najukusnije ćufte iz rerne. Najukusnije ćufte iz rerne Najviše nam se sviđa to što ne moramo da stojimo iznad šporeta da bismo pripremili najukusnije ćufte. Čak su nam ove iz rerne za nijansu ukusnije od prženih na ringli. I još jedna prednost kad pripremate ćufte u rerni je ta što ne sadrže suvišne masnoće. Dakle, zdravije su od prženih ćufta. Ćufte iz rerne možete služiti uz salatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << ili sos po izboru. Klasični sos od paradajza ne može da omane. I veoma su sočne – iako nisu pržene. Sigurni smo kad jednom probate ćufte iz rerne – više ih nećete pržiti. Pritom ćete sebi olakšati posao, jer nećete kasnije morati da čistite šporet. Na sledećem snimku možete videti jedan od načina za pripremanje ćufta uz rerne: @jusslin_ Baked Meatballs Meatball Ingredients: – 2 lbs Ground Meat of choice – 2 tbsp Extra Virgin Olive Oil – 1 tbsp Melted Butter – 1 Egg (2 if egg is smaller) – Italian Parsley, chopped – Basil, chopped – Onion, finely chopped – 4 tsp Minced Garlic or 4 Cloves Minced – 1 tsp Granulated Garlic – 1 tsp Crushed Red Pepper – 1 tsp Italian Seasoning – 1/2 tsp Dried Oregano – 1/2 tsp Black Pepper – Salt to taste – 1 cup Italian Breadcrumbs or Panko – 1 cup Cheese of choice shredded (I used 4 cheese blend: asiago, fontina, parmesan, provolone) – 2 tsp Pecorino Romano ** Optional – 1/4 cup milk for more moist meatballs ** 2 jars marinara of choice. I mixed two sauces by Signature Reserve: Porcini & Black Truffle + Tomato & Garlic. 1. Preheat oven to 400 degrees 2. Combine all listed ingredients. Then form meatballs, size will be a little bigger than goofball size. Place meatballs into greased muffin pan. Drizzle olive oil on top meatballs. 3. Place in oven, cook for 15-20 minutes. 4. Add marinara to large pan, simmer. Add cooked meatballs to the sauce, mix. Let meatballs simmer in sauce for 10 minutes to take on flavor. 5. Top meatballs with basil & pecorino romano. Serve with garlic bread. Enjoy #meatballs #italianfood #homecooking #easyrecipes #highprotein #highproteinrecipes #highproteinmeals #appetizer #foodblogger #meatballsub ♬ Boy’s a Liar Pt. 2 – PinkPantheress & Ice Spice Kako ih mi pripremamo Sastojci: 500 g mlevenog mesa 1 veća glavica crnog luka, sitno iseckanog 1/4 šolje prezle 2 čena belog luka (sitno iseckanog ili ispasiranog) 1 jaje 1/4 šolje parmezana sitno narendanog 3 kašike paradajz pirea 1 kašičica soli 1/4 kašičice bibera 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna ili 1/2 kašike osušenog Priprema: Zagrejte rernu na 200ºC. Obložite tepsiju papirom za pečenje. Pomešajte luk, prezle, beli luk, jaje, sir, kečap, so, biber i peršun u velikoj posudi. Dodajte meso i lagano mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Oblikujte ćufte i ređajte ih u tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni dvadesetak minuta, ili dok ćufte ne porumene. Napomena: Za ćufte možete pripremiti brzi sos od belog luka koji je preukusan. A odlično ide i uz pomfrit. Pomešajte čašu pavlake i pola čaše majoneza. U to dodajte dva čena ispasiranog belog luka. Promešajte i ostavite u frižideru da odstoji pola sata pre služenja. Po želji, u sos možete dodati malo seckanog kiselog ili svežeg krastavca. Prijatno! Kako se priprema najukusniji gulaš? Imamo najbolji recept ALLEKO/gettyimages.co.ukThe post Najukusnije ćufte iz rerne: Nema suvišnih masnoća appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.