Najukusnije SLATKO PECIVO po BAKINOM receptu! Sve se MESI u JEDNOJ POSUDI, a treba vam par sastojaka

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 15:41

Najukusnije SLATKO PECIVO po BAKINOM receptu! Sve se MESI u JEDNOJ POSUDI, a treba vam par sastojaka

Većinu sigurno već imate u kuhinji.

Predstavljamo vam recept iz bakine kuhinje za preukusno slatko pecivo sa džemom, idealno za doručak ili užinu.

Potrebno je:

Priprema:

 Rastopiti kvasac u mlakom mleku, dodati dodati šećer  malo ulja koricu limuna, 1 jaje i belance. Dodati brašno i so i sve dobro izmešati i izmesiti, dodavati brašna da se ne lepi za ruke. Izraditi  u glatko testo i ostaviti da odmori. Testo naraslo istresti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na sto koji ste malo premazali uljem. Tepsiju obložiti pek papirom. Testo oklagijom razviti u pravougaonik za pola cm. Iseći na trake širine 3 cm. Na traku stavljati po malo džema u razmaku oko 2 cm.

Prekriti drugom trakom. Pritisnuti sa strane i izmedju džema. Tako uraditi još jednu traku sa džemom pa dve trake spijiti u vrhu i isplesti stavljajući i spajajući ih u delu gde je praznina tj. gde nema džema Saviti pletenicu u krug. Napraviti dve pletenice i poređati u pleh. Premazati malo uljem i pokriti folijom i krpom da odmori. Kad pletenice porastu  malo staviti suvog grožđa u delove gde se spajaju pri uvijanju.

 Premazati žumancetom i peći na 190 stepeni oko 40 stepeni. Pokriti da odmori. Fino, mekano, mirisno uživajte.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.