broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
eur
117.1661
usd
109.9635
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Najukusnije SLATKO PECIVO po BAKINOM receptu! Sve se MESI u JEDNOJ POSUDI, a treba vam par sastojaka

22.04.2021. 15:25
Piše:
Srbija Danas
pecivo
pecivo / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Većinu sigurno već imate u kuhinji.

Predstavljamo vam recept iz bakine kuhinje za preukusno slatko pecivo sa džemom, idealno za doručak ili užinu. 

Ova BILJKA donosi veliku SREĆU ŽENAMA, svaka treba da je IMA u KUĆI, čisti vazduh, laka za održavanje

Ova BILJKA donosi veliku SREĆU ŽENAMA, svaka treba da je IMA u KUĆI, čisti vazduh, laka za održavanje

Utrljaj ovu SMESU od BELOG LUKA u kosu i NE BRINI za MIRIS, kada vidiš REZULTAT oduševićeš se

Utrljaj ovu SMESU od BELOG LUKA u kosu i NE BRINI za MIRIS, kada vidiš REZULTAT oduševićeš se

Potrebno je:

  •  300 ml mleka
  • 20 gr kvasca
  • malo ulja
  • 2 jaja
  • 600-650 gr brašna
  • korica limuna
  • džem

Priprema:

 Rastopiti kvasac u mlakom mleku, dodati dodati šećer  malo ulja koricu limuna, 1 jaje i belance. Dodati brašno i so i sve dobro izmešati i izmesiti, dodavati brašna da se ne lepi za ruke. Izraditi  u glatko testo i ostaviti da odmori. Testo naraslo istresti na sto koji ste malo premazali uljem. Tepsiju obložiti pek papirom. Testo oklagijom razviti u pravougaonik za pola cm. Iseći na trake širine 3 cm. Na traku stavljati po malo džema u razmaku oko 2 cm. 

pecivo
pecivo / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Prekriti drugom trakom. Pritisnuti sa strane i izmedju džema. Tako uraditi još jednu traku sa džemom pa dve trake spijiti u vrhu i isplesti stavljajući i spajajući ih u delu gde je praznina tj. gde nema džema Saviti pletenicu u krug. Napraviti dve pletenice i poređati u pleh. Premazati malo uljem i pokriti folijom i krpom da odmori. Kad pletenice porastu  malo staviti suvog grožđa u delove gde se spajaju pri uvijanju. 

 Premazati žumancetom i peći na 190 stepeni oko 40 stepeni. Pokriti da odmori. Fino, mekano, mirisno uživajte.

 

 

Piše:
Srbija Danas
22.04.2021. 15:25