Najsočniji kolač sa jabukama, čokoladom i suvim grožđem - idealno za iznenadne goste (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2021, 12:19

Najsočniji kolač sa jabukama, čokoladom i suvim grožđem - idealno za iznenadne goste (VIDEO)

Svi će se oduševiti.

Koliko puta vam se desilo da vam se gosti najave da će svratiti za nekih na primer sat vremena, a vi baš ništa nemate u kući da ih poslužite? Dok odete do prodavnice, sačekate u redu, vratite se... već će vam otići dosta vremena. Umesto toga, iskoristite jabuke koje su vam ostale još od pre neki dan i napravite kolač za koji će gosti biti uvereni da ste ga spremali ceo dan.

Za ovaj recept, trebaće vam, sa sve pripremom, oko sat vremena, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što znači da će kolač biti taman na vreme, kada gosti stignu.

Potrebno je:

Priprema:

Jabuke oljuštiti i iseći na kriške. Tepsiju podmazati uljem i malo premazati medom. Kriške poređati u krug tepsije vel. 22 cm prečnika, a potom između njih i kockice čokolade.

Jaja umutiti sa šećerom dodati brašno i griz, suvo grožđe, koricu limuna i ulje. Sve izjednačiti i sipati na jabuke poravnati. Peći na 200 stepeni C oko 50 min.

Prohlađen seći i sladiti se. Kolač, tako sočan, mirisan kao koh, prelep...

Pogledajte kako se priprema:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.