NISTE NI SVESNI DA GREŠITE! Evo zašto se neprestano GOJITE iako držite rigoroznu DIJETU

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2022, 17:52

NISTE NI SVESNI DA GREŠITE! Evo zašto se neprestano GOJITE iako držite rigoroznu DIJETU

Ko bi rekao da i ovo utiče na metabolizam

Pokušavajući da oslabimo, često se interesujemo za razne suplemente, naročito ako dijeta ne daje rezultate željenom brzinom.

Mnogi na tržištu nude navodna sredstva za ubrzavanje mršavljenja, obično proteinska. Međutim, većina će dovesti samo do gubitka vremena i novca.

Štaviše, neki mogu i da izazovu gomilanje kalorija. Prema rečima nutricionistkinje Blanke Garsije, jedna od najgorih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vrsta suplemenata su oni koji se koriste kao zamena za obrok.

- Nema nijednog suplementa koji može da efikasno zameni sve nutrijente, tako da će ubrzo doći do manjka gradivnih materija - kaže Blanka, i dodaje da najčešće nedostaju i vlakna, izuzetno važna za mršavljenje kao i za kompletno zdravlje.

Ovi sastojci su neophodni za redovnu stolicu, brz metabolizam i održavanje zdravog nivoa šećera u krvi.

Zato duže korišćenje zamenskih obroka, najčešće nuđenih u vidu proteinskih šejkova, može usporiti metabolizam i pojačati glad. Vrlo često ćete, posle šejka, posegnuti i za hranom, a to dovodi do novog gojenja.

Preporučuje se da se, uz savete nutricioniste, odlučite za plan zdrave ishrane, sa svežim i intergralnim namirnicama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.