NISI OPSEDNUTA SVOJIM DETETOM I TO TE BRINE?  Evo zašto su LENJE MAJKE BOLJE od onih koje ČINE SVE za dete

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 21:33

NISI OPSEDNUTA SVOJIM DETETOM I TO TE BRINE? Evo zašto su "LENJE" MAJKE BOLJE od onih koje ČINE SVE za dete

Sve je uredu!

 Način života i vreme u kojem živimo daleko se razlikuje od nekadašnjeg, pa dok smo nekada mogli samo ponegde da se susretnemo sa "posesivnom majkom" koja udovoljava svom detetu ne dopuštajući mu da se susretne sa preprekama ili bilo kakvim problemom, danas je takvih roditelja sve više.

Preokupirane brigom oko deteta i odrađivanjem stvari umesto njega, one zaporavo štete razvoju svog deteta.

Tekst psihološkinje Danijele Budiše Ubović >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pod nazivom "Lenje majke zlata vrede" skrenuo je veliku pažnju na greške koje opsesivne majke čine, kao i na pozitivne strane majki koje nisu opterećene sopstvenom decom.

Prema njenom iskustvu, majke koje su bile "posvećene" često su odgajale pasivnu i nepreduzimljivu decu, dok roditelji koji su manje bili opsednuti svojim detetom stvarali su funkcionalne odrasle ljude.

- Odgovorni, samostalni i preduzimljivi - piše Danijela.

Prema njenim daljim navodima "zanemarivana deca" imala su više prostra da samostalno rade stvari, a jedna od glavnih pozitivnih strana "opuštenog roditeljstva" je da se lakše neutrališe šteta koja je nastala "zanemarujućim" vaspitnim stilom, nego prezaštićujućim.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.