NISAM BILA SVESNA OZBILJNOSTI OPERACIJE kada sam otišla pod nož da SREDIM NOS! Godinu dana sam trpela otoke, a svaki put kad mi je vruće usledi pakao! Samopouzdanje joj se srozalo umesto da poraste

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2022, 19:20

NISAM BILA SVESNA OZBILJNOSTI OPERACIJE kada sam otišla pod nož da SREDIM NOS! Godinu dana sam trpela otoke, a svaki put kad mi je vruće usledi pakao!" Samopouzdanje joj se srozalo umesto da poraste

Nije joj lako!

Instruktorka joge i voditeljka podkasta Karla Papas želi da poruči mladim ženama da dobro promisle o kozmetičkom zahvatu na nosu jer on ne garantuje samopouzdanje, što je ona otkrila na teži način.

Naime, operacija nosa nije ključ samopouzdanja i neki ljudi koji danas iz hirurške perspektive imaju savršen nos, žale što su se odlučili na ovu operaciju. A Karla Papas upravo o tome govori i žali što je u 21. godini operisala nos.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ističe kako je na taj način izgubila kontakt sa svojim mediteranskim korenima, a za Insajder je opisala kako je nakon operacije trpela otekline, preosetljivost i druge tegobe zbog kojih se osećala lošije nego pre.

Sada smatra da će da žali za svojim starim nosom kad bude imala decu koja će verovatno da ga naslede.

- Kad na nekom primetim neku jedinstvenu fizičku anomaliju, pomislim kako je lepo biti drugačiji. Ipak, vaša vrednost nema veze sa izgledom. Ono kako izgledate najmanje je zanimljiv deo onoga što jeste, rekla je Karla.

A post shared by Carla Papas (@merrycarlala)

Uvrede u školskim danima

Karla je osnivačica kompanije "MerryBody Online Yoga, Pilates and Meditation Studio", a počela je da sanja o operaciji nosa kad je imala 13 godina.

Njeno samopouzdanje narušio je dečak koji joj je za vreme školskog odmora poručio da "makne svoj veliki nos". Požalila se prijateljici, koja je nevoljno priznala da Karla zaista ima poveći nos.

- Od tog dana sam postala bolno svesna svog nosa, a kada sam bila starija, u automobilu sam okretala glavu na drugu stranu kako vozači iz susednih automobila ne bi buljili u moj nos dok čekamo zeleno svetlo.

Želju je ostvarila kad je napunila 21 godinu, a broj hirurga je dobila od prijateljice u teretani. Otišla je na konsultacije, ali prethodno nije odvojila vreme za istraživanje lekara i njegovih preporuka. Na razgovoru je gledala kako on obrađuje njenu fotografiju u Fotošopu i pristala je na zahvat.

- Mislim da tada nisam bila svesna koliko je ta operacija zapravo ozbiljna. Nisam razumela da anestezija može da predstavlja rizik, ispričala je Karla.

A post shared by Carla Papas (@merrycarlala)

Posledice operacije

Nakon operacije bila je zadovoljna svojim novim nosom, međutim proces zaceljenja bio je toliko bolan da je izjavila kako je požalila što je otišla na operaciju. Morala je godinu dana da nosi štitnik za nos na kojem se stalno pojavljivala oteklina, a splasnula je tek nakon injekcija kortizona.

Do hirurga je morala da se vozi tri sata, takođe, rekla je kako je područje nosa postalo osetljivije, a ožiljak nakon operacije stvorio je na vrhu nosa kvržicu zbog koje je nos delovao spuštenije nego što je želela.

Nakon dve godine ponovila je operaciju kako bi uklonila ožiljno tkivo. Iako je nakon druge operacije bila zadovoljnija, kaže da još trpi posledice i da joj se pojavljuje oteklina čim joj postane vruće.

A post shared by Carla Papas (@merrycarlala)

Povećani nedostatak samopouzdanja

Karla je istakla kako joj je ceo ovaj postupak samo povećao gubitak samopouzdanja. A kada je postala instruktorka joge, shvatila je odakle proizlazi njen osećaj manjka sigurnosti i odlučila je da se reši problema.

Izjavila je kako mladi razmišljaju o operaciji ne istražujući dovoljno posledice, a zaboravljaju da osećaj vrednosti ne proizlazi iz izgleda.

- Kad sam konačno prihvatila ko sam i kako izgledam, osetila sam žaljenje zbog operacije. Takođe, osetila sam tugu zbog mlađe verzije mene koja tada nije shvatala da nas različitosti čine neverovatnima, rekla je Karla za Insajder.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.