NE MAŽETE TELO NAKON TUŠIRANJA? Kada vidite šta se dešava sa vašom kožom, odmah ćete početi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2017, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE MAŽETE TELO NAKON TUŠIRANJA? Kada vidite šta se dešava sa vašom kožom, odmah ćete početi!

Tokom zimskih meseci je neophodno pojačati negu kože celog tela.

Većina žena ima suvu kožu, čak i ako to nisu osvestile. Oštar vazduh i boravak u previše toplim prostorijama dodatno pogoršavaju stanje, pa je neophodno pojačati i obogatiti negu kože tokom zimskih meseci.

Zna se osnovni korak – nakon tuširanje, kožu treba namazati mlekom, uljem ili puterom za telo. Priznajemo da je ponekad dosadno nanositi losion svaki dan, a nekada se desi da nemamo ni dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vremena za to, ali da li ste svesni šta radite svojoj koži preskakanjem ovog koraka?

Premda smo još kao deca imali ovu lekciju na času biologije, verujemo da ste je smetnuli sa uma – voda prirodno ide sa mesta gde je ima više na mesta gde je ima manje. Upravo zato, kada završite sa tuširanjem, posebno u zimskim mesecima, imate veću koncentraciju vlage u koži u odnosu na vlagu u vazduhu, što dalje povlači da će ista vlaga daleko brže isparavati, ostavljaju vašu kožu isušenom.

Zato je nega kože tela neophodna stavka nakon tuširanja – losion/mleko/krema/puter pomoći će vam da deo vlage “zarobite” u svojoj koži i očuvate je dovoljno hidriranom.

MISLITE DA STE IM LEPE, A U STVARI...Možda vam se dopadaju ovi trendovi u lepoti, ali muškarci ih PREZIRU!

Ne treba zaboraviti ni na temperaturu vode tokom tuširanja – vrela voda može da ukloni lipide sa površine, a oni su glavni saveznici u očuvanju vlage.

Zato, uz peškir i kupku, ne zaboravite ni da ponesete losion sa sobom u kupatilo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.