NAKON ŠTO JE UMRLA PRE 117 DANA: Porodila se - na svet je došla zdrava devojčica! ČUDO! Hvala Bogu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAKON ŠTO JE UMRLA PRE 117 DANA: Porodila se - na svet je došla zdrava devojčica! ČUDO! Hvala Bogu

Bravo za lekare!

Zdrava devojčica rodila se nakon što je njena majka doživela moždanu smrt, a lekari su je držali na aparatima više od tri meseca ne bi li omogućili fetusu da se razvije, saopštila je bolnica u češkom gradu Brnu.

Eliška se rodila 15. avgusta kada je imala 2,1 kilogram i bila duga 42 centimetra, a otac ju je nedavno izveo kući, saopštila je Univerzitetska bolnica u Brnu.

Lékaři a zdravotní sestry FN Brno přepsali dějiny medicíny. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 117 dnů udrželi vitální funkce u gravidní ženy ve stavu mozkové smrti. Poté porodila zdravou holčičku.https://t.co/83dEHMLYpH pic.twitter.com/YKU0wo3K9k

— FN Brno (@FNBrno) September 2, 2019

Njenoj majci (27) su u potpunosti i nepovratno odumrle moždane funkcije 21. aprila kada joj je konstatovana moždana smrt, i to nakon izliva krvi u mozak u 16. nedelji trudnoće.

Specijalisti sa nekoliko odeljenja (anesteziolozi, reanimatori, akušeri, ginekolozi, zaposleni na intezivnoj nezi...) zajedno su radili da plod održe u životu.

- Posebna potreba posvećena je ishrani kako bi se obezbedile energetske potrebe majke, ali, što je još važnije, kako bi se obezbedili optimalni rast i razvoj ploda - prenose evropski mediji reči predstavnika bolnice u Brnu.

Poteškoće su pravile četiri virusne komplikacije koje su zahtevale upotrebu antibiotika. Kako je navela češka bolnica, bilo je samo 20 sličnih slučajeva širom sveta, a istakli su da je ovo ipak jedinstveno zbog dužine jer je majka održavana u životu čak 117 dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.