NAJVEĆI GASTRONOMSKI KARAVAN NA BALKANU POSETIĆE DVADESET GRADOVA ŠIROM SRBIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2022, 15:49

NAJVEĆI GASTRONOMSKI KARAVAN NA BALKANU POSETIĆE DVADESET GRADOVA ŠIROM SRBIJE

DEVETI KRUG KARAVANA IZAĐI MI NA TEGLU

Počinje deveta sezona najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu „Izađi mi na teglu“ koji će u svojoj devetoj sezoni obići „još jedan krug“ u potrazi za idealnim receptom za „srpski kavijar“.

Karavan počinje u subotu, 20. avgusta iz opštine Kula, tačnije Ruskog Krstura iz kojeg potiče tradicionalna manifestacija “Dani paprike” povodom koje karavan startuje upravo iz ovog gradića u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zapadno bačkom okrugu. Karavan će na svom putu obići 20 gradova širom Srbije, sve do velikog finala koje će okupiti sve pobednike kvalifikacionog takmičenja u Beogradu gde će se proglasiti kralj ili kraljica ajvara devete sezone ovog čuvenog karavana.

"Izađi mi na teglu" je nacinalno takmičenje u pripremanju ajvara pod otvorenim nebom koje se proteklih osam godina uspešno održava u svim krajevima Srbije. Manifestacija u formi karavana putuje iz grada u grad održavajući niz jednodnevnih manifestacija koje imaju samo jedan cilj, a to je pronalazak najboljeg recepta za ajvar u Srbiji!

Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje, a takmičari mogu doslovno doći sa rukama u džepovima jer organizatori karavana obezbeđuju kompletno opremljeni takmičarski štand, čuveni Smederevac, papriku, drva, tegle, ulje, šećer i so. Na takmičarima je samo da ponesu svoj pribor za pripremanje ajvara ali i da se naoružaju zdravim takmičarskim duhom jer sada je već sasvim sigurno – tajna pobedničkog recepta krije se u ljubavi i strpljenju!

Nakon završene osme sezone, karavan je obišao čak 190 gradova, napunio preko 40.000 tegli ajvara, takmičarima je obezbeđeno oko 90 tona paprike, karavan je posetilo blizu 900.000 posetilaca, a više od trideset domaćinstava je podstaknuto uspešnim plasmanom pokrenulo sopstvenu proizvodnju ajvara. Ono što je takođe zanimljivo jeste da karavan u proseku u toku jedne sezone obiđe 20.000 km, što znači da je u proteklih osam sezona pređena kilometraža veća od obima tri zemaljske kugle.

Ovogodišnja sezona karavana biće realizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih samouprava gradova-učesnika kao i brojnih sponzora čija podrška čini projekat uspešnijim iz godine u godinu.

Za više informacija i prijave - Facebook i instagram

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.