Musaka s jogurtom: Svima se dopada

Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Feb.2024, 16:03

Musaka s jogurtom: Svima se dopada

Ako ste do sada pravili preliv za musaku s mlekom, zamenite ga jogurtom. Biće još ukusnija. Kako se priprema musaka s jogurtom? Musaka je jedno od onih jela koje nikad ne dosadi i koje svi vole. Svaka domaćica je pravi na svoj način a većina musaku voli da zapeče sa mešavinom mleka i jaja. Mi smo umesto mleka koristili jogurt i zaključili da je tako još ukusnija. Musaka s jogurtom: Jelo koje bismo jeli svaki dan Ne možete da pogrešite sa musakom jer je toliko jednostavna. I možete da >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << dodajete sastojke po želji. Mnogi je prave i bez preliva, a nama se dopada kad se zapeče sa jogurtom i jajima. Na TikTok-u se može naći bezbroj recepata za pravljenje musake, a nama je pažnju privukao sledeći recept: @kuhati.offiziell Musaka za koju zuris kuci Sastojci – 750 Gr. Krompira – 1 veliki luk – 3 cehne bijelog luka – 2 mrkve – 500 Gr. Mljevenog mesa – 200 ml prosijanog paradajza – 1 velika Kasika paradajz-paste – So, biber, paprika zacin Preliv: – 3 Jaja – 400 ml vrhnja za kuhanje Inace: – Trapist po Zelji Zutaten – 750 Gr. Kartoffeln – 1 große Zwiebel – 3 Knoblauchzehen – 2 Karotten – 500 Gr. Rinderhackfleisch – 200 ml passierte Tomaten – 1 EL passierte Tomaten – Salz, Pfeffer, Paprika edelsüß Soße – 3 Eier – 400 ml Sahne Sonst: – Geriebenen Gauda nach Wunsch #musaka #moussaka #krompir #mljevenomeso #mrkve #paradajz #sir #cheese #potato #soulfood #balkancuisine #balkanculture #easyrecipe #kuhati #kassel #bosna #sandzak #crnagora #srbija #hrvatska #albania #kosovo ♬ Potopiću ovaj splav – Stoja Recept za musaku s jogurtom Sastojci: 500 g mlevenog mesa 1 kg krompira 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka 1 kašika paradajz pirea 200 ml jogurta 2 jajeta 1 kašičica aleve paprike 1/4 kašičice tucane ljute paprike (ako volite ljuto) 1 kašičica suvog peršuna so i biber po ukusu 2 kašike ulja Priprema: Oljuštite, operite i isecite krompir na tanke kolutove. Posolite, pobiberite i dodajte malo aleve paprike. Promešajte i ostavite sa strane. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i propržite sitno iseckan crni luk sve dok ne postane staklast. Zatim dodajte sitno iseckan beli luk i pržite još jedan minuta. Dodajte mleveno meso, alevu papriku, paradajz pire, ljutu papričicu i peršun. Posolite i pobiberite. Dinstajte sve dok meso ne promeni boju. Sklonite sa šporeta. U podmazanu tepsiju ili vatrostalnu činiju poređajte krompir tako da prekrije dno (kako to inače radite kad pravite musaku). Zatim preko krompira rasporedite sloj mlevenog mesa. Pa opet red krompira i tako sve dok ne potrošite sve sastojke. Na vrhu treba da bude krompir. Prekrijte tepsiju folijom i pecite musaku u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 40 minuta. Umutite jogurt i jaja i malo posolite. Prelijte musaku i vratite je u rernu da se zapeče. Služiti toplo. Prijatno! svrid79/gettyimages.comThe post Musaka s jogurtom: Svima se dopada appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.