Mršavljenje uz uživanje: Evo koliko kalorija sagoreva s*ks

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2020, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mršavljenje uz uživanje: Evo koliko kalorija sagoreva s*ks

Prema stručnjacima..

Mnogi provode više vremena u sanjarenju o tome da imaju savršenu liniju nego što su spremni da se istinski posvete tome.

Međutim, tim naučnika nedavno je na jednom stranom TV kanalu utvrdio kako možemo biti vitki i bez teretane, odnosno da svakodnevno možemo potrošiti oko 350 dodatnih kalorija ako se posvetimo nekim jednostavnim aktivnostima, kao što su neki kućni poslovi, igranje s decom ili – seks.

To, kažu, možemo zahvaliti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prirodnoj termogenezi, odnosno procesu proizvodnje telesne toplote, koji i medvedima pomaže da tokom hibernacije zimi izgube po nekoliko kilograma.

Reč je o procesu prirodnog trošenja energije dok mirujemo ili se lagano krećemo, zato što je telu potrebna energija da bi se održala temperatura.

Neka istraživanja pokazuju da sat vremena omraženog peglanja, na primer, može izgoreti oko 140 kalorija. Petnaestak minuta penjanja stepenicama na dan može sagoreti oko 128 kalorija.

Odlučite li da dobro oribate kadu, za 15 minuta potrošićete oko stotinu kalorija, dok 15 minuta šetnje troši oko 64 kalorije. Iako ćete potrošiti nešto manje, isplati se odvojiti i 15 minuta na dan za seks – rešiće vas oko 54 kalorije.

Slično kao i kupovine namirnica (58 kalorija za 15 minuta) ili usisavanje (oko 50 kalorija). Čak i sedenjem pred televizorom u 15-ak minuta možemo potrošiti oko 12 kalorija, što znači da prosečan film “vredi” 50-60 kalorija, naravno – ako istovremeno ne navalite na grickalice.

Dnevni unos kalorija trebao biti barem za 10-20 posto niži od kalorija koje trošimo, kažu stručnjaci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.