Možda zvuči čudno, ali... Postoji tačno vreme kada bi trebalo prati zube i brijati noge!

Izvor: Prva.rs, 09.Okt.2016, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Možda zvuči čudno, ali... Postoji tačno vreme kada bi trebalo prati zube i brijati noge!

7:00 – pranje zuba
Iako mnogi praktikuju da zube peru posle doručka, za blistav osmeh potrebno je zube oprati odmah nakon ustajanja jer se što pre treba rešiti bakterija koje su se stvorile u ustima preko noći. Ideja za pranje zuba odmah nakon obroka nikako nije dobra, a evo i zašto. Sama gleđ na zubima je tada oslabljena zbog visokog sadržaja kiseline koja se stvara žvakanjem i koja izaziva lučenje pljuvačke, kao i proces varenja. Potrebno je sačekati najmanje 30 minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << nakon obroka.
7:30 – piling lica
Piling lica žene praktikuju kada za to imaju vremena, ali najbolji tajming je rano jutro. Jutarnji piling će pomoći da se koža oslobodi prljavštine koju ste “prikupili” tokom spavanja. Takozvana “mrtva koža” treba da nestane s vašeg lica i da u novi dan krenete čisti i besprekorni.
9:00 – šišanje kose
Ne znate kada biste zakazali šišanje tokom radne nedelje, ali imajte na umu da je najbolje raditi, takođe u jutarnjim časovima jer se tada pod najmanjim stresom i ne možete ni da pretpostavite šta će vam tog dana “servirati”. Zato je najbolje da kod frizera odete izjutra i rešite se viška vlasi.
19:00 – pranje kose
Oni koji peru kosu ujutru i time započinju dan, to rade na sopstvenu štetu. Frizeri preporučuju pranje kose popodne ili uveče, kada niste u velikoj žurbi i kada imate prostora da vlasima omogućite da se prirodno suše. Na taj način poboljšavate zdravlje, a koža glave i kosa doživeće preporod.
20:00 – nega lica
Tretman lica najbolje je obaviti uveče, pre spavanja. Čišćenje kože i nanošenje krema dermatolozi preporučuju da uvrstite u večernju rutinu jer će koža tada imati vremena da upije sve potrebno što dobija iz određenih proizvoda. Ukoliko nakon toga ne izlazite napolje, to je dobro!
22:00 – brijanje nogu
Prema rečima stručnjaka za lepotu, noge je najbolje brijate u kasnim satima, pre nego što odete u krevet. Razlog tome je što kada spavamo noge nam se zagreju i pomalo “nabubre”, pa dlaka do jutra nema prostora da štrči, kao što se to događa do uveče.
Izvor: lepotaizdravlje

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Imate ŽUTE ZUBE? Izbegavajte ovih 10 namirnica!

Izvor: Savršena.com, 09.Okt.2016

(foto: livelovefruit.com).. Postoji veliki broj namirnica koje su loše za naše zube i koje blistavi osmeh pretvaraju u niz požutelih zuba.. Ono što stvari čini dodatno komplikovanim je to što nisu sve od njih nezdrave, ali jednostavno ne prijaju našim zubima, pa zbog toga treba uzeti četkicu...

Nastavak na Savršena.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.