Izvor: B92, 14.Jan.2017, 22:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Mlečni hleb sa kajmakom
Ovaj recept jednostavno morate da probate jer je fenomentalnog ukusa.
Potrebno je:
Priprema:
U činiju rastopiti kvasac, dodati šećer i i jedno jaje pa to dobro promešati. Dodati ostatak mleka i pola brašna, zatim soli 1/2 k.k. soli, ostatak brašna da se dobije srednje tvrdo testo.
Testo ostaviti u vanglici, poklopiti i pustiti da naraste.
Zatim testo premesiti, razviti malo i urolovati i staviti u uzan pleh u koji ste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stavili pek papir. Hleb raseći ukoso na tri dela i pustiti da ponovo naraste.
Kad je naraslo premazati ga belancetom i staviti u vruću rernu na 200 stepeni da se peče oko 30-35 min. Pečen hleb malo ostaviti da se prohladi pa ga iseći na kriške.