Mlečni hleb sa kajmakom

Izvor: B92, 14.Jan.2017, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlečni hleb sa kajmakom

Ovaj recept jednostavno morate da probate jer je fenomentalnog ukusa.

Potrebno je:

Priprema:

U činiju rastopiti kvasac, dodati šećer i i jedno jaje pa to dobro promešati. Dodati ostatak mleka i pola brašna, zatim soli 1/2 k.k. soli, ostatak brašna da se dobije srednje tvrdo testo.

Testo ostaviti u vanglici, poklopiti i pustiti da naraste.

Zatim testo premesiti, razviti malo i urolovati i staviti u uzan pleh u koji ste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stavili pek papir. Hleb raseći ukoso na tri dela i pustiti da ponovo naraste.

Kad je naraslo premazati ga belancetom i staviti u vruću rernu na 200 stepeni da se peče oko 30-35 min. Pečen hleb malo ostaviti da se prohladi pa ga iseći na kriške.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.