Mislili smo da su prirodne lepotice: Ove dame starog Holivuda su imale estetske zahvate

Izvor: B92, 13.Maj.2017, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mislili smo da su prirodne lepotice: Ove dame starog Holivuda su imale estetske zahvate

Neki smatraju da su načini operacija sumanutiji nego danas...

Iako danas smatramo da je plastična hirurgija otišla predaleko, te da je su najveći promotori upravo svetske zvezde šou biznisa, saznali smo da su i stare zvezde Holivuda bile spremne na sve zarad lepote.

Neke od najvećih zavodnica su pristale na neobične, često bolne zahvate, a ova činjenica je mnoge razočarala, s obzirom da je reč o najpoznatijim svetskim lepoticama koje su predstavljale uzore.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Evo kakve operacije su radile, i ko su bile pobornice:

Elektroliza kose

Ako se vratimo malo u prošlost, setićemo se da su crte vlasišta bile vladajući trend.

Njemu se priklonila Rita Hejvort, Špankinja koja je rešila da oboji svoju kosu u crveno, da bi se rešila niske linije rasta kose, koje su inače specične za latino ljude.

Kako bi preoblikovala liniju rasta, Rita je godinu dana redovno odlazila na elektrolizu, koja je uključivala "šokiranje" folikula dlake metalnom sondom, kako bi se uzrokovao trajni gubitak kose.

Iston zahvatu podvrgla se i Merilin Monro, a to se može uočiti poređenjem njenih starijih i novijih fotografija.

"Old skul" fejslifting

Marlen Ditrih je otišla korak dalje u podmlađivanju.

Poznato je da je bila pristalica tzv. Krojdon metode fejsliftinga. Neobična tehnika se sprovodila uz pomoć hirurške trake za zatezanje, kao i strateškog zaokretanja delova kose uz lice, kako bise koža zategla.

Vađenje zuba za istaknute jagodice

Osim pomenutog, Marlen se odlučila za još jedan estetski zahvat, koji je izmenio oblik njenih jagodica, po kojimaeje inače bila prepoznatljiva.

Da nisu prirodne, govori činjenica da je ova nemačko-američka lepotica izvadila svoje zdrave kutnjake, kako bi jagodice bile što istaknutije.

Operacije nosa

Estetski zahvat u vidu korekcije nosa radile su se sredinom 20. veka. Među velikim brojom dama za koje se sumnja da su radile ovu operaciju, našla se i Merlin Monro. Navodno, rengenski snimak njene glave je pokazao da je na nosu izvela neku vrstu zahvata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.