Milena Radulović dobitnica Nagrade za žensku hrabrost: Seksualno nasilje više nije tabu tema

Izvor: B92, 28.Nov.2023, 15:48

Milena Radulović dobitnica Nagrade za žensku hrabrost: "Seksualno nasilje više nije tabu tema"

Glumica Milena Radulović je ovogodišnja dobitnica Nagrade za žensku hrabrost koju dodeljuje kompanija Avon, saopštili su danas organizatori.

"Radulović je dobila nagradu za hrabrost da kaže istinu, odnosno prijavi i javno progovori o seksualnom nasilju koje je doživela, što je osmelilo brojne druge žene da progovore o svojim iskustvima u pokušaju da konačno stanu na put nasilnicima", navodi se u saopštenju.

A šta je naša glumica imala da kaže na ovo? >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Hvala kompaniji Avon za ovu nagradu jer ona je dokaz da seksualno zlostavljanje, uznemiravanje i nasilje prestaju da budu tabu teme na ovim prostorima. To što sam ja javna ličnost možda je pomoglo da se brže i lakše čuje za ovo kroz šta sam ja i druge devojke i devojčice prošle, ali ovo je nagrada i poruka svim ženama koje prolaze kroz isto", rekla je.

Avon tradicionalno dodeljuje nagradu u sklopu globalne kampanje "16 dana aktivizma“, u okviru akcije "Reci NE nasilju nad ženama". Cilj akcije je pružanje podrške ženama koje se bore protiv rodno zansovanog nasilja i nagrađivanje herojina koje su uspele u tome.

Podsetimo, Milena Radulović je prijavila učitelja glume Miroslava Aleksića za seksualno zlostavljanje, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Milena Radulović je pomišljala na samoubistvo: "Plašila sam se i za druge devojke"

Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta prošle godine ukinut i kućni pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.