Meso za svaki obrok, zabranjeni ugljeni hidrati: Smršajte za kratko vreme uz pomoć mesne dijete

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2020, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meso za svaki obrok, zabranjeni ugljeni hidrati: Smršajte za kratko vreme uz pomoć mesne dijete

Ne duže od dve nedelje.

mesne dijete je jednostavano i podrazumeva da jedete namirnice životinjskog porekla, uključujući mlečne proizvode, i izbegavajte sve ostalo. Ovo znači da u svojoj ishrani treba da ograničite unos ugljenih hidrata i na određeno vreme eliminišete sve biljke iz svoje ishrane, što je čini suprotnom od veganske ishrane.

Dok je jedni preporučuju, drugi ipak savetuju oprez, obaveznu konsultaciju sa lekarom pre početka dijete i upozoravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ona ne bi smela konstantno da se sporovodi duže od dve nedelje.

Mesna dijeta se oslanja na korišćenje masti i proteina kao glavnog izvora energije. Iako se poslednjih godina insistira na ishrani koja je više bazirana na biljkama i ne ohrabruje se preterana konzumacija mesa, brojni korisnici i nutricionista trde da su osetili pozitivne efekte ove dijete.

Prednost je gubitak velikog broja kilograma za kratko vreme, s tim što je važno napomenuti da se u prvih nekoliko dana sprovođenja ove dijete ne primećuju efekti.

Razlog tome je što mesna dijeta pomaže organizmu prvenstveno da se oslobodi masnih naslaga, a ne mišićne mase.

Bilo da su u pitanju slatkiši ili povrće, bilo kakav izvor ugljenih hidrata je zabranjen u mesnoj dijeti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.