Medaljoni od patlidžana i mesa: Spolja hrskavi, a iznutra kremasti

Izvor: Lepota i zdravlje, 14.Jul.2023, 14:02

Medaljoni od patlidžana i mesa: Spolja hrskavi, a iznutra kremasti

Izvrsni su kada se tek izvade iz rerne, vrući, hrskavi, sa prepoznatljivim ukusom topljenog sira… Mlljac! Medaljoni od patlidžana i mesa Patlidžan je povrće koje jako lako može da zameni mesne obroke, a kada se kombinuju sa mesom postaju slastan glavni obrok! Njihova sunđerasta struktura lako upija i prima ukuse, a kada se dobro spremi u njemu uživaju svi gurmani. A da biste ga spremili zaista valjano, trebalo bi da znate nekoliko trikova. Trikovi za pripremu ukusnog patlidžana Neki ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << izbegavaju upotrebu patlidžana jer strahuju od njegove specifične gorčine. Ali, ova se osobina lako rešava – dovoljno je samo da posolite patlidžan i ostavite ga da otpusti vodu pre upotrebe, baš kao što obično radite sa tikvicama. Uz to, patlidžan ne sme da ostane presan. Spreman je za jelo kada postane sasvim mekan. Tog trenutka njegov specifičan ukus nestaje, a njegovo sunđerasto meso upija ukuse začina i ostalih sastojaka i postaje specijalitet u kome možete da uživate tokom letnjh vrućina. Medaljoni od patlidžana i mesa su jedan od njih. Dok su topli možete uživati u punoći njihovog ukusa, ali se mogu služiti i hladni: uz odgovarajući sos. Medaljoni od patližana i mesa – nutritivna vrednost Kalorije: 208 kcal na 100 grama Proteini: 15 Masti: 8 gr Šećeri: 20 gr   Medaljoni od patlidžana i mesa: Recept Sastojci: 2 veća patlidžana 500 grama mlevenog mesa (preporuka: mešano svinjsko i goveđe meso) 100 grama trapista Brašno i prezla za pohovanje, 3 jajeta, začini Medaljoni od patlidžana sa mesom – video recept   View this post on Instagram   A post shared by teresacante (@teresacante66) Priprema:  Patlidžan isecite na tanke šnite, a potom stavite na papir za pečenje i posolite. Prekrijte drugim slojem papira i ostavite dvadesetak minuta da odstoji. Tako ćete ukloniti gorčinu iz patlidžana. Dok patližan otpušta tečnost, trapist isecite na šnite i čašicom iskrojte kružiće. Kružiće ostavite sa strane, spremne za punjenje medaljona od patlidžana. Uzmite šnitu patlidžana i na nju stavite malo mlevenog mesa, pa kružić sira, još jedan red mlevenog mesa i završite drugom šnitom patlidžana. Ovako formirani medaljoni od patlidžana i mesa se nakon toga pohuju na standardan način: brašno, jaja, prezla. Ispohovane medaljone poređajte u tepsiju koju ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Stavite ih u prethodno zagrejanu pećnicu na 200 stepeni i pecite dok prezla ne poprimi rumenu boju. Servirajte ih uz pire krompir, sezonsku salatu ili sos od mirođije. Prijatno! tomonikon/istock/gettyimagesplusThe post Medaljoni od patlidžana i mesa: Spolja hrskavi, a iznutra kremasti appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.