Maco, dušo, srećo... Šta NADIMCI kojima te zove govore o NJEGOVIM OSEĆANJIMA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2020, 23:43

"Maco, dušo, srećo..." Šta NADIMCI kojima te zove govore o NJEGOVIM OSEĆANJIMA!

Ljubavni terapeuti tvrde da postoji veza izmežu imena iz milošte i prave prirode vašeg odnosa u vezi.

Imena od milja uglavnom nastaju spontano.

Kad u vezi provedeš neko vreme, onda se pojavljuju nadimci. Ponekad su samo za intimnu upotrebu, a ponekad oni zamene lična imena i jedno drugom ste beba, sreća, duša, srce, ljubav...

A kad razmiliš o tome kakva su bila tepanja i nadimci u nekoj prethodnoj vezi, shvatićeš da verovatno izbegavaš >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da svom sadašnjem dečku tepaš kao bivšem, pa se zapitaš da li je i kod njega tako.

Naučnici tvrde da nas ljubavno tepanje vraća u detinjstvo, delom zato što je ljubavna veza biohemijski strukturisana kao i naš doživljaj ljubavi u detinjstvu, koju smo primali od naših roditelja.

A imena od milja sa tim imaju veze, logično je. Zato obrati pažnju, to kakvim te imenima od milja naziva može mnogo da otkrije o tome šta on oseća prema tebi i kako doživljava vašu vezu.

Dakle, tepanje i dečiji govor mogu zvučati spontano, ali na jednom dubljem, podsvesnom nivou, radi se o nesvesnoj strategiji da osobu kojoj tepamo "ubedimo" u iste one emocije koje imamo prema njoj, tražeći potvrdu i odobravanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.