Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2019, 11:38

MUČI VAS BOL U GRLU: Uz pomoć ovih 9 namirnica OLAKŠAJTE sebi i ubrzajte oporavak!

MUČI VAS BOL U GRLU: Uz pomoć ovih 9 namirnica OLAKŠAJTE sebi i ubrzajte oporavak!

Da zima prođe bez prehlada...

Jesen i zima su sezone gripa i virusa. Da bismo ublažili bolove usled upale grla tu su topli napici da nam pomognu, ali i još neke namirnice.

Pogledajte koje su to namirnice koje nam rešavaju probleme sa bolovima u grlu:

Banane

Banana je mekano voće koje povoljno deluje na naše grlo. Lako se guta i ne izaziva bolove ako nam je grlo već upaljeno. Pored toga, banane su bogate vitaminom C i B6 i kalijumom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a imaju i nizak glikemijski indeks.

Pileća supa

Ovo je već tradicionalni lek protiv prehlada i bolova u grlu. Napravite supu bogatu šargarepom, lukom, celerom, belim lukom, povrćem koje je poznato po svojim lekovitim svojstvima.

Mešavina limuna i meda

Ovo je odličan lek protiv upaljenog grla, a koji može zameniti kupovne pastile. Smanjuje upalu, ali i ublažava bolove.

Kajgana

Jaja su bogata proteinima i mogu pomoći kod upale grla. Međutim, nemojte dodavati mnogo začina jer tako možete pogoršati upalu.

Čaj od đumbira s medom

Odličan način da ublažite upalu grla je čaj od đumbira s medom. Dok pijete čaj obavezno udišite paru, pa će vam i disanje biti olakšano.

Ovsena kaša

Ovo jelo sadrži vlakna, snižava nivo holesterola, bogato je proteinima, pa je dobar izbor i kada imate upalu grla. Obogatite kašu medom ili bananama i ublažićete bolove.

Žalfija

Još od davnina je poznato lekovito svojstvo žalfije i koristila se za smirivanje upale grla. Žalfija sadrži flavonoide, enzime i fenole. Napravite čaj od žalfije i ispirajte grlo grgoljenjem.

Testenina od celog zrna žitarica

Testenina od celog zrna žitarica je bogata vlaknima, gvožđem, cinkom i vitaminima B1, B2, B3 i E. Dodajte neki blagi preliv i uživajte u ukusnom i zdravom obroku.

Barena šargarepa

Ovo zdravo povrće, u slučajevima kada imate bolove u grlu, jedite obareno. Tako ćete lakše progutati šargarepu i neće vas povrediti komadi hrskavog povrća. Šargarepa je bogata vitaminom A, C, K, vlaknima i kalijumom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.