MOĆNI PRIRODNI PESTICID: Zaštitite i oporavite ruže sa namiricom koju svi imate u frižideru

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2023, 20:03

MOĆNI PRIRODNI PESTICID: Zaštitite i oporavite ruže sa namiricom koju svi imate u frižideru

Rešite vaši i druge insekte bez jakih opasnih hemikalija.

Da bi cveće opstalo moramo ga negovati i gajiti baš onako kako njemu prija. Pored toga moramo ga i zaštititi od raznih neprijatelja koji mu prete.

Ukoliko imate ruže i vrlo često problema sa sitnim bubicama koje mogu napraviti štetu na laticama, odmah potražite rešenje kako biste izbegli da vam ruže na kraju budu oštećene.

Umesto jakih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pesticida koje kupujemo u poljoprivrednim apotekama, možete da u istu svrhu iskoristiti i obično mleko koje sigurno imate u frižideru. Ruže koje su skroz propale zbog parazita moguće je oporaviti u potpunosti zahvaljujući prirodnoj namirnici koju svi imamo kod kuće.

Dovoljno je mleko rastvorite u vodi, u odnosu 1:3 (na primer, decilitar mleka na 3 decilitra vode) i da napunite bočicu sa raspršivačem.

Prskajte ovaj rastvor direktno na vaši, a biće efikasan i protiv raznih bubica i insekata. Najbolje bi bilo da ih "uhvatite" u početnoj fazi razvojnog ciklusa, pre nego što naprave brojne kolonije na vašim ružama, kalama ili drugim cvetnicama. Primena je dozvoljena i kod povrća u bašti.

Ako ste zakasnili, ne brinite, biće potrebno samo da ponovite ovaj tretman više puta. Mnogi baštovani su isprobali i čisto mleko, naročito oni koji mogu da nabave organsko i tvrde da jednako dobro funkcioniše.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.