Ljubav na prvi pogled je prošlost: Žene su izgubile interesovanje za ovaj tip muškaraca

Izvor: B92, 28.Okt.2023, 20:49

Ljubav na prvi pogled je prošlost: Žene su izgubile interesovanje za ovaj tip muškaraca

Žene sada traže druge stvari od partnera, iako su pre tri godine imale drugačije kriterijume. Ljubav na prvi pogled i početna privlačnost više nisu česta pojava.

Prema biološkoj antropologistkinji Helen Fišer, od 2020. su žene izgubile interes za određeni tip muškarca. Prema njenim rečima, sve se desilo za vreme pandemije, kad su ljudi bili "zatvoreni dve godine", i nije realno očekivati da "izađu isti".

Emocionalna zrelost se probila na vrh liste stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje se traže kod partnera tokom poslednjih nekoliko godina, kaže Fišer, pozivajući se na godišnje istraživanje "Singles In America", piše YourTango.

Do sada su žene uvek u potencijalnom partneru tražile "nekoga ko ih poštuje", "kome mogu da veruju i povere se", "ko ih nasmejava", "ko je privlačan", "ko ima dovoljno vremena za njih"... Međutim, od pandemije se na ovom popisu nalazi neko ko je emocionalno zreo.

Prema gore spomenutom istraživanju, Singles In America, 2022. godine, 87% samaca reklo je da je važno da oba partnera daju prioritet mentalnom zdravlju, a dve trećine samaca bilo je otvoreno za terapiju.

"Sada više nego ikad, samci ulažu u neke druge stvari, gledajući dalje od puke fizičke privlačnosti. Izlaze s namerom i traže nekoga s pažnjom", navedeno je u studiji, tako da ljubav na prvi pogled i predanost koja se temelji na početnoj privlačnosti više nisu tako česta pojava, koliko odvajanje vremena da se neko upozna, te otkrivanje kakva je i koliko stabilna osoba.

"'Zločesti momci' koji evoluiraju u emocionalno inteligentne muškarce zvuči mi kao harizmatični, samopouzdani pogodak. A samopouzdanje je glavna stvar koju neko želi kod partnera", kaže Fišer.

Vreme će pokazati da li će se ovaj trend zadržati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.