Literatura za plažu: Šta možete da pročitate dok hvatate boju

Izvor: Lepota i zdravlje, 11.Avg.2014, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Literatura za plažu: Šta možete da pročitate dok hvatate boju

Dok se sunčate na plaži, iskoristite to vreme i pročitajte neku od davno planiranih knjiga ili neki od najnovijih bestselera. Uz hladnu limunadu i kafu, otputujte u neka davna vremena ili predele koje nikada niste posetili. Slobodno uživajte i u nekoj romantičnoj ljubavnoj priči.

Na listi najtraženijih knjiga u našim knjižarama su i domaći i strani autori. Od biografija i neverovatnih holivudskih priča, do knjiga čiju ćemo ekranizaciju uskoro gledati u bioskopima. Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << na vreme niste odlučili šta da spakujete u torbu za plažu, pogledajte naše predloge.

„Žena koja plače“, Soe Valdas

Roman o fatalnoj ljubavi Pabla Pikasa i Dore Mar, o samoći i onima koji imaju veru u umetnost i strast koja nema granice. Ljubavnica, muza i naposletku žrtva velikog umetnika, Dora odlazi na putovanje u Veneciju koje će predstavljati prelomnu tačku u njenom životu.

Po povratku u Pariz, povući će se u samoću i zauvek zatvoriti u svoj stan. Kroz nesvakidašnju pripovest o životu Dore Mar, autorka nas vodi od okruženja pokreta koji je snažno obeležio tridesete godine XX veka, do venecijanskih kanala i ulica u kojima je Dora provela poslednje dane u javnosti.

„Rukopis otkriven u Akri“, Paulo Koeljo

Četrnaesti jul 1099. godine. Jerusalim iščekuje napad krstaša. Unutar gradskih zidina muškarci i žene svih uzrasta i veroispovesti okupili su se da čuju tajnovitog čoveka poznatog kao Kopt. Ljudi traže da im govori o njihovim strahovima, neprijateljima i borbi.

Danas, mnogo vekova kasnije, odgovori ovog mudrog čoveka svedočanstvo su o neprolaznim ljudskim vrednostima. Ko smo, čega se bojimo i čemu se nadamo saznaćemo unutrašnjim znanjem i verom a ne kroz nedaće koje nas okružuju.

„Poslednje proleće u Parizu“, Jelena Bačić Alimpić

Jedna sasvim obična starost i rutinski novinarski zadatak spojiće sudbine dve nepoznate žene. Marija Kolčak, štićenica sanatorijuma u Tulonu, ispričaće Olgi Lašez, novinarki uglednog pariskog magazina, tragičnu priču svog života.

Sudbina emigranata iz carske Rusije, mračni svet špijunaže, odanost ideologiji, laži uhoda, demona prošlosti i patnja gulaga – iznedrile su istinu života jedne starice čija je vera u ljubav bila isto toliko velika kao i njena bol. Gde je granica istine, i kako pronaći hrabrost da je prihvatimo i spoznamo sebe? Da li je laž dovoljno lekovita ako je istina surova? U igri sudbine jedini ulog je ljubav…

„Ako sutra ne postoji“, Gijom Muso

Ona je njegova prošlost. On je njena budućnost. Ema živi u Njujorku. Sa trideset dve godine, i dalje traži onog pravog. Metju živi u Bostonu. Izgubio je ženu u strašnoj nesreći, i sam odgaja svoju četvorogodišnju ćerkicu.

Sudbinski susret u virtuelnom svetu dovešće ih do toga da veruju da su možda najzad pronašli sreću. Nestrpljivi da se upoznaju, dogovaraju večeru u malom italijanskom restoranu na Menhetnu. Istog dana u isto vreme, oboje otvaraju vrata tog restorana i odlaze do istog stola. Pa ipak, putevi im se nikad neće ukrstiti.

Da li je to igra laži? Izmišljotina mašte? Manipulacija? Uhvaćeni u obliku stvarnosti koji ne mogu da pojme, Metju i Ema brzo shvataju da to nije samo propuštena prilika…

„Pedeset nijansi – siva“, E. L. Džejms

Knjiga koja je zavela ceo svet! Uskoro očekujemo i film, pa ako niste pročitali ovaj erotski roman o kojem svi pričaju, ovo je pravo vreme. Romantičan i neobuzdan, ovo je roman koji će vas opsedati, posedovati i zauvek se vezati za vas.

Nakon što je studentkinja književnosti Anastazija Stil intervjuisala Kristijana Greja – sivookog, prelepog, moćnog poslovnog muškarca – oseća se izuzetno uznemireno. Ubeđena da je njihov sastanak loše prošao, pokušava da više ne misli na taj događaj – sve dok se Grej ne pojavi u prodavnici u kojoj ona radi i pozove je da izađu. Neiskusna i naivna Ana je šokirana činjenicom da ga želi. Kada je on upozori da je za nju bolje da među njima ne bude ničega, Ana ga želi još više.

Ana ne zna da Greja muče mračne želje i opsesivna potreba za kontrolom. Kada se upuste u strastvenu ljubavnu aferu, Ana će otkriti koje su njene stvarne želje ali i strašne tajne koje Grej skriva od drugih.

Autor: Life Content, J.J.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.