Lice ti se OSULO zbog MASKE! Evo šta treba da URADIŠ u tom slučaju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 10:20

Lice ti se OSULO zbog MASKE! Evo šta treba da URADIŠ u tom slučaju!

Uvek postoji rešenje!

Zbog pandemije kornavirusa nošenje maske je obavezno u zatvorenom prostoru, a preporuka je i da se nosi napolju. Činjenica da je lice prekriveno maskom i po nekoliko sati, ali i uticaj aerozagađenja i oštog zimskog vetra, mogu negativno da se odraze na kožu licu.

U tom slučaju kožni lekari preporučuju nošenje maski koje su napravljene isključivo od pamuka. Nošenje ovih maski mnogo je prijatnije za kožu lica, od sintetičkih. Ipak i ove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << maske podrazumevaju redovno pranje i dezinfekciju.

Dakle, postarajte se da vam maske uvek budu čiste, kada ih odložite držite ih u čistoj kesi, a na kraju dana kada završite obaveze, operite masku i dezinfikujte uz pomoć pegle.

Ipak, ukolio primetite bilo kakve promene na koži, odmah se obatite kožnom lekaru, radi pregleda i eventualne terapije, a ovo se ne odnosi samo na kožu lica, već celog tela, a posebnu u situacijama kada primetite nove mladeže koji ubrzano rastu.

Do sada nije potvrđen negativni uticaj korone na kožu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.