Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Jul.2015, 16:04 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Letnja trpeza: 25 ukusnih i laganih obroka za letnje dane
Leti bi trebalo jesti što laganija i malko slanija jela prvenstveno zbog elektrolita u telu jer gubimo više tečnosti nego u drugim godišnjim dobima. Iz tog razloga preporučuju se lagana i brza jela puna minerala i skroba kako bi organizam lakše vario hranu. Foto: Dobra hrana Riba i lagana hrana svakako je najbolji izbor za vreme letnjih vrućina dok se onima koji preferiraju meso savetuje da ga kombinuju s mnogo povrća. Osveženje možete pronaći u ceđenim sokovima od cvekle, šargarepe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << celera i svega čime nas priroda okružuje. Varivo od graška Foto: Dobra hrana Sastojci: – 600 g mladog graška – 300 g šargarepe – 1 glavica luka – 1 kašičica mlevene paprike – 1 kašika brašna – 1 veza mirođije – 2 kašike ulja – 1 l juneće supe (može i vode) – mešavina začina, biber Priprema: 1. Luk i šargarepu iseći na kockice, mirođiju sitno iseckati. 2. Na malo ulja propržiti luk, dodati šargarepu pa dinstati uz povremeno dolivanje supe po potrebi dok šargarepa ne omekša. 3. U omekšalu šargarepu dodati grašak, te nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje supe. 4. Kada grašak i šargarepa omekšaju, dodati mirođiju, mlevenu papriku i začiniti po ukusu. 5. Brašno razmutiti sa malo vode i umešati u varivo pred kraj kuvanja. Zatim nastaviti sa kuvanjem uz povremeno mešanje dok se ne dobije željena gustina. Još laganih ukusnih recepata pogledajte OVDE.
Nastavak na Lepota i zdravlje...