Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2020, 14:22
LEPOTA JEDNOSTAVNOSTI! Nema onog ko može da joj odoli - Ova ŠTRUDLA će vas oboriti s nogu! (RECEPT)
Nema joj ravne.
Jednostavno i ukusno jelo koje ne poznaje za vreme i koje iz generacije u generaciju ukrašava domaćinsku trpezu i jelo koje svi obožavaju - štrudla kojoj niko ne može da odoli.
Za testo vam je potrebno:
300g brašna
120ml mlakog mleka
60ml ulja
1 jaje
3 kašike šećera
Pola kašičice soli
pola kockice kvasca
Lepota jednostavnosti. Drago mi je što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za prijatelje imam one ljude koji znaju da prepoznaju lepotu jednostavnosti. One, koji ne traže ukrasne, šljokičave i drečave papire da zamotaju sebe i svoju svakodnevicu. One, koji ne kopiraju druge jer su svoji. Svoji u svakoj izgovorenoj reči, svakom pokretu, svakoj ideji, svakom koraku. Štrudla Za testo vam je potrebno: 300g brašna 120ml mlakog mleka 60ml ulja 1 jaje 3 kašike šećera Pola kašičice soli pola kockice kvasca Postupak bi bio sledeći: U mlako mleko stavite šećer, so i izmrvljeni kvasac. Neko kaže neće da nadodje kvasac zbog soli, neko obavezno stavlja so, dakle, neko ovako, neko onako. Ja stavljam i to uvek bude ok. Kad sve to lepo zapeni sipjte u veću posudu u kojoj ste stavili brašno, jaje i ulje. Zamesite glatko testo pa ostavite nekih 45minuta da se smesa udvostruči. Na podlogu koju ste stavili brašno razvucite koru i premažite džemom. Pecite na 200C desetak minuta, a zatim na 180C još nekih dvadesetak minuta. #soisecerkuhinja #strudla
A post shared by Milena Marinkovic (@so_i_secer) on Jul 19, 2020 at 12:00pm PDT
Postupak bi bio sledeći:
U mlako mleko stavite šećer, so i izmrvljeni kvasac. Neko kaže neće da nadodje kvasac zbog soli, neko obavezno stavlja so, dakle, neko ovako, neko onako.
Kad sve to lepo zapeni sipate u veću posudu u kojoj ste stavili brašno, jaje i ulje.
Zamesite glatko testo pa ostavite nekih 45minuta da se smesa udvostruči.
Na podlogu koju ste stavili brašno razvucite koru i premažite džemom.
Pecite na 200 C desetak minuta, a zatim na 180 C još nekih dvadesetak minuta.
Autor: so_i_secer
Nastavak na SrbijaDanas.com...