LEPOTA JEDNOSTAVNOSTI! Nema onog ko može da joj odoli - Ova ŠTRUDLA će vas oboriti s nogu! (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2020, 14:22

LEPOTA JEDNOSTAVNOSTI! Nema onog ko može da joj odoli - Ova ŠTRUDLA će vas oboriti s nogu! (RECEPT)

Nema joj ravne.

 Jednostavno i ukusno jelo koje ne poznaje za vreme i koje iz generacije u generaciju ukrašava domaćinsku trpezu i jelo koje svi obožavaju - štrudla kojoj niko ne može da odoli.

 Za testo vam je potrebno:

300g brašna

120ml mlakog mleka

60ml ulja

1 jaje

3 kašike šećera

Pola kašičice soli

pola kockice kvasca

Lepota jednostavnosti. Drago mi je što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za prijatelje imam one ljude koji znaju da prepoznaju lepotu jednostavnosti. One, koji ne traže ukrasne, šljokičave i drečave papire da zamotaju sebe i svoju svakodnevicu. One, koji ne kopiraju druge jer su svoji. Svoji u svakoj izgovorenoj reči, svakom pokretu, svakoj ideji, svakom koraku. Štrudla Za testo vam je potrebno: 300g brašna 120ml mlakog mleka 60ml ulja 1 jaje 3 kašike šećera Pola kašičice soli pola kockice kvasca Postupak bi bio sledeći: U mlako mleko stavite šećer, so i izmrvljeni kvasac. Neko kaže neće da nadodje kvasac zbog soli, neko obavezno stavlja so, dakle, neko ovako, neko onako. Ja stavljam i to uvek bude ok. Kad sve to lepo zapeni sipjte u veću posudu u kojoj ste stavili brašno, jaje i ulje. Zamesite glatko testo pa ostavite nekih 45minuta da se smesa udvostruči. Na podlogu koju ste stavili brašno razvucite koru i premažite džemom. Pecite na 200C desetak minuta, a zatim na 180C još nekih dvadesetak minuta. #soisecerkuhinja #strudla

A post shared by Milena Marinkovic (@so_i_secer) on Jul 19, 2020 at 12:00pm PDT

Postupak bi bio sledeći:

U mlako mleko stavite šećer, so i izmrvljeni kvasac. Neko kaže neće da nadodje kvasac zbog soli, neko obavezno stavlja so, dakle, neko ovako, neko onako.

Kad sve to lepo zapeni sipate u veću posudu u kojoj ste stavili brašno, jaje i ulje.

Zamesite glatko testo pa ostavite nekih 45minuta da se smesa udvostruči.

Na podlogu koju ste stavili brašno razvucite koru i premažite džemom.

Pecite na 200 C desetak minuta, a zatim na 180 C još nekih dvadesetak minuta.

Autor: so_i_secer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.