
Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2021, 19:33
LEPA BRENA izgleda savršeno zahvaljujući OVOJ ISHRANI: Omlet je na prvom mestu, ali tu su i PICE I BURGERI
Pevačica strogo poštuje ova pravila već godinama
Na samom početku karijere, Lepa Brena, je muku mučila sa viškom kilograma. Kako sama kaže, jednog dana je stala pred ogledalo i shvatila da hitno mora da smrša.
Od tada, pa do danas se pridržava ovog jelovnika. Zhvaljujući njemu, ona ima savršenu liniju, a izgubljene kilograme nikad nije povratila.
Kada je počela da se hrani na ovaj način, za šest meseci je sa 89 kilograma spala na 67.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Pevačica smatra da je umerenost ključ za dobru liniju i zdravlje.
- U mojim godinama čovek nauči da ne treba ni u čemu da preteruje, naročito u mesu, koje je kod nas glavno u jelovniku - priča pevačica i objašnjava kako je godinama uspela da zadrži figuru na kojoj su joj mnoge žene zavidele:
- Svako jutro kad ustanem, vežbam jogu. Bez obzira na to koliko godina imate, bitno je da jedete manje, jer se tada bolje osećate. Volim da pojedem i slatkiše i poneki hamburger, picu, samo što se trudim da ne preterujem. - zaključila je folk zvezda za ,,Blic".
A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)
Evo kako izgleda njen plan ishrane:
Dan 1
Doručak: Musli od ovsanih pahuljica, badema i svežeg voća
Ručak: Riba sa roštilja i povrće na pari.
Večera: Potaž, supa ili veliki tanjir sa mladim sirom.
Dan 2
Doručak: salata i 2 kuvana jajeta.
Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje šargarepe, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja.
Priprema salate: nakon što promašate sastojke, prelijte ih uljem.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća, po izboru.
Večera: salata.
Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, šolja jogurta.
Priprema: nakon što sastojke isečete do željene debljine, izmiksajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.
A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)
Dan 3
Doručak: omlet sa brokolijem i sirom.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, sveža salata od povrća.
Večera: mediteranska salata od tunjevine.
Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašike origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta/limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta.
Priprema: promešati tunjevinu, zelenu salatu, paradajz, crveni luk, krastavac i papriku. Dodati sir i masline i jogurt. Dodatno promešati, staviti sir, masline i preliti sirćetom ili limunovim sokom.
Dan 4
Doručak: omlet i salata.
Ručak: tanjir potaža, 200 g grilovanog belog mesa, sveža salata od povrća.
Večera: Cezar salata.
Dan 5
Doručak: mafini sa paprikom, pečurkama i jajima.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća.
Večera: Sezinska vitaminska salata sa kockicama mesa.
Nastavak na SrbijaDanas.com...