LEKAR UPOZORAVA: Jaja NISU ZDRAVA ukoliko se JEDU sa ovim namirnicama, evo KOLIKO smete da POJEDETE

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2021, 20:06

LEKAR UPOZORAVA: "Jaja NISU ZDRAVA ukoliko se JEDU sa ovim namirnicama, evo KOLIKO smete da POJEDETE"

Umerenost sa ovom hranom.

Ukolio često jedete jaja, to može pozitivno uticati na vaše zdravlje u smislu jačanja imuniteta, mršavljenja, a ona su i veoma bogate vitaminima, mineralima i proteinima. Jaja sadrže holesterol koji prema istraživanjima ne može negativno uticati na nivo holesterola u organizmu, osim ukoliko se kombinuje sa nekim namirnicama kao što je maslac, majonez ili neke mesne prerađevine.

- Većina zdravih ljudi može pojesti do sedam jaja nedeljno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bez povećanja rizika od srčanih bolesti - piše dr. Francisco Lopez Himenez s klinike "Mayo" i dodaje da ukoliko želite da smanjite rizik od srčanih bolesti i dijabetesa, treba da jedete manje od sedam dana nedeljno.

Korelacija jaja i dijabetesa

Studija objavljena u "The British Journal of Nutrition" usesredila se na gotovo 30 godina podataka (od 1991. do 2019.) za otprilike 9 000 odraslih osoba u Kini, gde su slučajevi dijabetesa u stalnom porastu. U konačnici, istraživači su otkrili da oni koji su jeli više od 50 grama dnevno – ili ekvivalentno jedenju jednog jaja dnevno – "imaju povećani rizik od dijabetesa za 60%". Studija je takođe otkrila da je korelacija između dnevne konzumacije jaja i dijabetesa dublja kod žena nego u muškaraca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.