Kuvana pšenica obavezna je u jelovniku: Evo kako da je pripremite

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2020, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuvana pšenica obavezna je u jelovniku: Evo kako da je pripremite

Veoma zdrava.

Iako nemamo naviku da jedemo kuvanu pšenicu, osim kada odlučimo da napravimo slavsko žito, ona je veoma hranljiva i zdrava.

Naročito se preporučuje ženama, koje bi, kako savetuju stručnjaci, trebalo da je ubace u gotovo svakodnevnu ishranu kako bi sačuvali zdravlje ženskih organa.

Obiluje vitaminima B i E, kao i folnom kiselinom, magnezijumom, gvožđem, kalcijumom, cinkom... Njena moć se krije i u bogatstvu vlaknima, koja ubrzavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << metabolizam, sprečavaju pojavu holesterola i triglicerida.

Pojedina istraživanja pokazuju da konzumiranje čak i minimalne količine kuvane pšenice svakog dana smanjuje koncentraciju žučne kiseline i bakterija u stolici. O njoj se govori kao o prirodnom laksativu i namirnici koja leči hronične upale.

A sprema se vrlo lako - šolja pšenice se preko noći ostavi u vodi, sutradan se procedi i kuva oko 40 minuta u šolji i po vode, na umerenoj temperaturi. Može da se zasladi cimetom, oraščićem, medom i orasima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.