Konzerve kao neodoljive, ručno izrađene posude za cveće

Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Avg.2014, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzerve kao neodoljive, ručno izrađene posude za cveće

Lako, jeftino i unikatno. Sve što vam treba su limenke, sprej u boji, čekić, ekser, zemlja, kamenčići i biljke. Stvaranje sopstvenog malog remek dela pretvara se u zabavu i odmor.

Sam postupak izrade posuda za cveće je zaista lagan, a užitak postignutim trajaće dugo.

1. Prvo i najbitnije je da konzerve dobro očistite i osušite pa proverite da nema nikakvih oštrih ivica.

2. Nakon što ste ih “osigurali”, čekićem i ekserom probušite >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << dno na nekoliko mesta kako bi voda prilikom zalivanja biljke mogla da odlazi.

3. Zatim sprejom našpricajte konzerve sa spoljašnje strane, kao i dno, pa pustite da se dobro osuši (oko 30 minuta). Nakon toga možete obojiti i unutrašnjost prema želji ili samo ivice koje će se videti.

4. Nakon što su konzerve suve, dno ispunite kamenčićima za odvod, dodajte zemlju i biljku po želji. Savet je da birate sukulentne biljke (kaktus, aloja, slonovo stopalo) jer njima nije potrebno puno zalivanja, a odlične su i za uređenje dvorišta. Ukoliko se ipak odlučite da držite nove posude u domu, svakako stavite tanjirić ispod konzerve.

Izvor i foto: homedit. com, M. G.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.