Ko se JEDNOM VENČA PRED BOGOM ovo mora znati! Evo da li je moguće venčanje nakon razvoda

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 08:56

Ko se JEDNOM VENČA PRED BOGOM ovo mora znati! Evo da li je moguće venčanje nakon razvoda

Pravilo koje važi za bivše supružnike!

Ukoliko ste se pitali šta se dešava sa crkvenim venčanjem nakon razvoda i da li više uopšte možete pred Bogom nekome da kažete "da", evo šta morate znati.

Da biste u crkvi dobili poništenje braka, prvo morate građanski da se razvedete.

Sa paprom iz suda koji potvrđuje razvod odlazite u crkvu. Tada se poništenje predlaže crkvenom sudu i postupak vodi crkveni sudski tužilac.

Ono po čemu se razlikuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovaj razvod od građanskog je što se ovde traži "krivac", tako da novi crkveni brak može imati supružnik za kojeg se dokaže da nije kriv za razvod.

U slučaju da se odluči da su oba partnera kriva, biće jednako kažnjeni. U zavisnosti od krivice, donosi se i odluka u kom periodu neće moći da se venčaju u crkvi. Ovaj  proces traje do dva meseca.

Svi koji se ovako razvedu mogu pred oltar još tri puta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.