Ko određuje pravila oblačenja: Muškarac u haljini ušao u PIO, jer mu nisu dali da uđe u bademantilu

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 13:04

Ko određuje pravila oblačenja: Muškarac u haljini ušao u PIO, jer mu nisu dali da uđe u bademantilu

U emisiji "Jutro" dizajnerka Suzana Perić je govorila o odevanju, pravilima odevanja, ali o Tesli, tj. Tesla stilu.

Na početku emisije bilo je reči o slučaju iz Mostara kada muškarcu nije dopušteno da uđe u bade mantilu u filijalu PIO Fonda. On se snašao, kupio haljinu u obližnjem butiku i onda je bez problema sačekao na svoj red. Ko određuje zapravo danas šta je pristojno, šta ne?

"Pa, postoji kodeks oblačenja, stvarno. Koji treba da se poštuju, da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postojala, zato i jeste moda, a da bi postojale i sve ona pravila koje moraju da se poštuju inače bi bio haos. Naravno da postoji dres kod za jutarnju emisiju, postoji dres kod za državne institucije, postoji dres kod kako se pojaviti na nekom red carpetu i to su razlike. Ali nema potrebe da se iživljavamo nad ljudima i nema potrebe da nekada u nekim institucijama kao što je da platimo račun na šalteru, da kupimo nešto pošto su ogromne vrućine, ne zna se koja je situacija tog čoveka navela da on sada trči nešto za dete, naravno da nije pristojno da neko dođe u bade mantilu. Ali možda je izletio, ako je to samo bilo na šalteru... On je bio u bermudama ako se ne varam. U bermudama, već šta je. Imao mi je i malo to manipulisanje pravilima koje ja ne bih dozvolila. Otišao je i snašao se. Pokazao je u stvari da to preko kolena ne znači da moramo biti pristojno obučeni, nego je čisto da se ispoštuju neki kodeksi koji su možda u tom momentu iskorišćeni nepravilno", rekla je Suzana.

Nastavak priloga pogledajte u video-materijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.