Kiš sa spanaćem: Ukus koji se pamti

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Dec.2023, 14:03

Kiš sa spanaćem: Ukus koji se pamti

Danas pripremamo izizetno popularno jelo širom sveta – kiš sa spanaćem. Lako se priprema, a ukus će vas oduševiti. Kiš je jedno od najpopularnijih jela širom planete. Može se pripremati na bezbroj načina, a svaka domaćica ima svoj tajni recept. Jedna od najpopularnijih varijanti ovog jela je kiš od spanaća. Kiš sa spanaćem: Dostojan i svečane trpeze Ovo jelo je toliko ukusno, da ga možete pripremiti i za prazničnu večeru ili ručak. Ako nemate vremena da pripremate testo za kiš, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << možete ga napraviti i od gotovog lisnatog testa. Osim spanaća, u kiš možete dodati i sušeni paradajz u ulju, šunku, kobasicu, slaninu (samo je prethodno propržite – jelo će biti ukusnije). A jednan od recepata koji vam se dopao, a koji smo nedavno objavili, je  nezamenljivi kiš od praziluka. Na Instagramu smo pronašli odličan, jednostavan recept za pripremu kiša sa spanaćem:   View this post on Instagram   A post shared by Карина | Веб-дизайн | Создание сайтов под ключ (@karina_gavrilkina) Recept za kiš sa spanaćem Sastojci: Za testo:  300 g brašna 1 kašičica soli 1/2 kašičice šećera 120 g putera 5 kašika hladne vode Za nadev: 300 g spanaća 2 jaja 100 ml mleka 250 g rikota sira 1 kašika skroba (gustina) veliki prstohvat soli so i biber po ukusu Priprema: Prvo umesite testo. Pomešajte so, brašno i šećer. U to dodajte isečen puter i 5 kašika vode. Mesite sve dok se ne dobije glatko testo. Umotajte ga u plastičnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru jedan sat. Ako imate sveži spanać, operite ga, ocedite i sitno iseckajte. A ako je zamrznut, ostavite da se odrmzne, a zatim g aocediet i sitno iseckajte. Pomešajte sve sastojke za nadev. Razvijte testo oklagijom na pobrašnjenoj površini i stavite ga u posmazanu tepsiju. rasporedite ga tako da obuhvati i ivice. Izbockajte ga viljuškom. Stavite testo na deset minuta u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Preko testa rasporedite nadev i pecite kiš u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni. Služiti toplo. Prijatno! bhofack2/gettyimages.co.ukThe post Kiš sa spanaćem: Ukus koji se pamti appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.