
Izvor: Lepota i zdravlje, 23.Feb.2024, 12:35
Kiš s povrćem i mlevenim mesom: Imamo najbolji recept
Danas je na meniju carsko jelo – kiš s povrćem i mlevenim mesom. To je jedno od najukusnijih jela koje smo probali. Kiš s mlevnim mesom i povrćem je jedno od onih jela koje bismo jeli svaki dan jer je preukusno. I nije ga teško pripremiti. Kiš s povrćem i mlevenim mesom: Ukus koji se pamti Za ukusno jelo vredi potrošiti malo više vremena, a jedno od tih jela je i kiš s mlevenim mesom. Možete ga praviti s junetinom, svinjetinom, ovčetinom, ćuretinom, piletinom – preukusan je u svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << varijantama. I možete mu dodavati razno povrće (paprike, praziluk, grašak, tikvice…). Na TikTok-u možete pronaći najraznovrsnije recepte za pripremu kiša s mlevenim mesom. Nama je privukao pažnju sledeći recept: @nisrinezermani Réponse à @Violet #quiche ♬ son original – ALGERIA Najbolji recept za kiš s povrćem i mlevenim mesom Sastojci: Za testo: 150 g pšeničnog brašna 150 g integralnog speltinog brašna 1 kesica suvog kvasca 80 g putera 1 kašika šećera 1 kašičica soli 125 ml vode Za nadev: 500 g mlevenog mesa (po izboru) 3 glavice crnog luka 1 veći praziluk 1 veća šargarepa 1 veća paprika babura 200 ml bujona od povrća 2 kašike ulja 3 jajeta 100 ml mleka prstohvat muskatnog oraščića 1/2 kašičice aleve paprike 50 g narendanog parmezana so i biber po ukusu Priprema: Najpre napravite testo. Pomešajte pšenično i spelinoi brašno, kvasac, so i šećer, dodajte otopljen puter i mlaku vodu. Mesite sve dok se ne dobije glatko testo. Ostavite da naraste na toplom mestu ili ga stavite u rernu zagrejanu na 50 stepeni. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi ipropržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Zatimdodajte sitno iseckan praziluk, sitnpo iseckanu šargarepu i sitno iseckanu papriku. Dinstajte dva do tri minuta. Dodajte mleveno meso i laevu papriku. Posolite i pobiberite. Kada meso promeni boju dolijte bujon od povrća. Pustite da se krčka sve dok ne ispari sva tečnost. Naraslo testo premesite i razvucite oglagijom na pobrašnjenoj radnoj površini. Zatim ga stavite u podmazanu okruglu tepsiju ili vatrostalnu činiju i izbockajte viljuškom. Preko testa rasporedite meso, a zatim ga prelijte umućenim jajima u koja ste dodali mleko,malo soli, bibera i prstohvat muskatnog oraščića. Pospite kiš parmezanom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni. Služiti toplo. Prijatno! Sergey Statenin/gettyimages.co.ukThe post Kiš s povrćem i mlevenim mesom: Imamo najbolji recept appeared first on Lepota i zdravlje.
Nastavak na Lepota i zdravlje...