Kako ukloniti višak kože sa noktiju bez sečenja?

Izvor: B92, 26.Nov.2023, 16:17

Kako ukloniti višak kože sa noktiju bez sečenja?

Da li je potrebno seći kutikulu (višak kože) nokta ili ne?

Ovo je pitanje koje često postavljamo sebi kada je u pitanju sređivanje noktiju. Neki kažu da upravo ta kožica čuva nokte od različitih infekcija, drugi da ju je potrebno smo uvući, a treći je seku bez ikakvog pogovora – kao što to radi većina manikira.

Na našu sreću, postoji trik uz pomoć kojeg možemo da se rešimo viška kože koja nekada zna da vizuelno skrati dužinu noktiju.

Šta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će vam biti potrebno: krema ili ulje za omekšavanje kutikula, spravica za guranje kutikule i mekana turpija za poliranje noktiju;

Šta raditi: stavite malo ulja ili kreme za omekšavanje na kutikule noktiju i sačekajte par minuta kako bi sastojci iz nje delovali. Sledeći korak je guranje kutikule, što možete uraditi sa posebnim šapićem koji je namenjen za to (možete ga nabaviti u svim kozmetičkim radnjama). Poslednji korak je njihovo “turpijanje”. Nežnom turpijom prlazite preko kutikule u pravcu napred-nazad, dok ne počnete da vidite formiranje kuglica od viška kože. Uklonite te kuglice i uspeli ste da smanjite višak kože bez sečenja ili čupanja.

Zašto je ovaj "trik" efikasan: krema ili ulje omekšavaju kožu, tako da je na najlakši mogući način, bez sečenja, možete ukloniti u roku od nekoliko sekundi.

Sada ste spremni za biranje boje laka i ulepšavanje noktiju...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako ukloniti višak kože sa noktiju bez sječenja?

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2023, 12:08

Da li je potrebno sjeći kutikulu (višak kože) nokta ili ne?

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.