Izvor: Lepota i zdravlje, 06.Sep.2025, 09:00

Kako se pravi zimnica: Recepti za kisele krastavce, paradajz, papriku i karfiol

Pravljenje zimnice nije samo praktičan način da sačuvamo povrće i voće za zimu, već je u pitanju i tradicija koja u mnogim porodicama traje već generacijama. Bilo da se radi o džemovima, pekmezima i kompotima ili o kiselim i slanim đakonijama, zimnica je nezamenjiv deo našeg kulinarskog identiteta. Posebno su popularni ukiseljeni specijaliteti – od krastavaca, paradajza, paprika do karfiola, jer osim što čuvaju vitamine, dodaju i boje svakoj zimskoj trpezi. U nastavku vam donosimo recepte za najpoznatije i najvoljenije vrste zimnice, koje su jednostavne za pripremu, a garantuju vrhunski ukus. @hannusbilder Kako se pravi zimnica? Pravljenje zimnice nije samo kulinarski posao. U pitanju je i ritual koji nas vraća detinjstvu i...

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.