
Izvor: Lepota i zdravlje, 06.Sep.2025, 09:00
Kako se pravi zimnica: Recepti za kisele krastavce, paradajz, papriku i karfiol
Pravljenje zimnice nije samo praktičan način da sačuvamo povrće i voće za zimu, već je u pitanju i tradicija koja u mnogim porodicama traje već generacijama. Bilo da se radi o džemovima, pekmezima i kompotima ili o kiselim i slanim đakonijama, zimnica je nezamenjiv deo našeg kulinarskog identiteta. Posebno su popularni ukiseljeni specijaliteti – od krastavaca, paradajza, paprika do karfiola, jer osim što čuvaju vitamine, dodaju i boje svakoj zimskoj trpezi. U nastavku vam donosimo recepte za najpoznatije i najvoljenije vrste zimnice, koje su jednostavne za pripremu, a garantuju vrhunski ukus. @hannusbilder Kako se pravi zimnica? Pravljenje zimnice nije samo kulinarski posao. U pitanju je i ritual koji nas vraća detinjstvu i...
Nastavak na Lepota i zdravlje...