Kako se najlakše i najbrže osloboditi ZAVISNOSTI OD ŠEĆERA?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2020, 23:03

Kako se najlakše i najbrže osloboditi ZAVISNOSTI OD ŠEĆERA?

Preporuka je da na dnavnoj osnovi odrasle osobe ne konzumiraju više od 6 kašičica šećera, međutim realnost je znatno drugačija.

Većina odraslih u proseku konzumira 22 kašičice šećera dnevno, a deca neverovatnih 34! Kao rezultat toga sve veći broj mladih je sklon gojaznosti, dijabetesu i problemima sa srcem. Jasno je da je šećer oličenje - slatkog otrova, zbog čega je važno na vreme prepoznati oblik zavisnosti koji je razvijen i pristupiti  detoksikaciji od šećera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ako se opredelite za eliminaciju velike količine šećera u vašem životu, trebaće vam razrađena strategija. Odsustvo velike količine šećera u organizmu, pomoći će pre svega da se vaše nepce "resetuje", kao i da se nivo šećera u krvi reguliše. Osim toga imaćete znatno manju želju za prerađenom hranom.

Nakon što ste pojeli omiljeni slatkiš – čokoladu, keks ili sladoled, osećate se istog časa neverovatno zadovoljno. Uticaj šećera na organizam čoveka je izuzetno opasan, čak do te mere da naučnici tvrde da pokreće iste neurološke puteve kao i droga. Šećer je po njihovim rečima najučestalija supstanca koja izazova zavisnost, a koja se konzumira legalno širom sveta.

Eliminišite ga u kuhinji

Obratite pažnju na sokove. Kada želite da se oslobodite zavisnosti od šećera treba da vodite računa o tome šta pijete. Svi industrijski sokovi sadrže u sebi šećer. Samim tim kada ste žedni obična voda je najbolje rešenje. Ako vam se piju sokovi, potrudite se da ih uz pomoć sokovnika napravite sami.

Izbacivanjem šećera u svim oblicima iz vaše kuhinje (i ostave) nećete moći da padnete u iskušenje da posegnete za kockicom čokolade kad god vam je dosadno. Posebno obratite pažnju na hranu koja u sebi sadrži skriveni šećer. Zamenite slatkiše svežim voćem, povrćem i orasima.

Dodajte proteine svojim obrocima

Proteini su teži za varenje i samim tim telu treba više vremena da ih apsorbuje. U tom pogledu duže vremena ćete se osećati sito i nećete imati potrebu za unosom šećera. Jaja, jogurt i mleko za doručak su odlični izvori proteina. Takođe toj listi možete dodati ribu, pečurke, sočivo i pasulj.

Zdravi ugljeni hidrati

Ugljeni hidrati su dobri dokle god je reč o njihovim složenijim oblicima. Dijetetska vlakna su složeni ugljeni hidrati kojih ima u povrću, voću, žitaricama i semenkama. Ova vlakna povećavaju nivo sitosti i smanjuju potrebu za šećerom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.