Kako otkriti teške pudere? Trik sa prstenom!

Izvor: GlamDama.com, 03.Okt.2011, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako otkriti teške pudere? Trik sa prstenom!

Naročito ukoliko svakodnevno nanosimo šminku na lice, od velike je važnosti da budemo svesni efekta koji puderi mogu da izazovu, naročito negativnih posledica. Teški puderi zapušavaju pore i koži onemogućavaju da „diše“. Ovakvi puderi mogu biti trenutno rešenje, ako vam je potrebno da na kratko vreme budete „zacementirani“, ali nikako ne bi trebalo da budu deo svakodnevne beauty rutine.
Odgovor na pitanje kako se u parfimeriji odlučiti za  podlogu koja neće negativno >> Pročitaj celu vest na sajtu GlamDama.com << uticati na našu kožu, potražili smo kod make up eksperta Ive Vidajić.
 Tečne, kompaktne pudere i korektore vrlo lako možete testirati već u samoj parfimeriji uz pomoć zlatkog prstena. Naime, živa, koja šminku čini teškom i opterećujućom za kožu reaguje u dodiru sa zlatom. Nanesite podlogu na nadlanicu i prođite preko tog područja prstenom. Ukoliko pocrni ili posivi, u pitanju je puder koji ima dosta žive u sebi i neće prijati vašoj koži. Sa druge strane, tu su mineralne podloge i šminka na bazi minerala kojoj zbog hemisjkih svojstava nisu potrebni teški fiksatori, poput pudera u kamenu koji najviše zatvara pore, pa možete nanositi rumenilo ili bronzer preko same podloge bez opterećenja zbog fleka koje mogu da nastanu kasnije. Pored toga, šminka na bazi minerala ima i blago lekovito dejstvo, te dodatno neguje kožu.   
                      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Autor: Miljana Nešković

Nastavak na GlamDama.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GlamDama.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GlamDama.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.