Kako da nosite helenake, a da ne izgledate vulgarno i jeftino

Izvor: B92, 05.Maj.2022, 13:57

Kako da nosite helenake, a da ne izgledate vulgarno i jeftino

Helanke su sastavni deo ženske garderobe, jer su daleko udobnije od farmerica i za razliku od donjeg dela trenerke, lakše se uklapaju u opšteprihvaćeni opušteni stil. Međutim, mnogi prave greške kada biraju pravi print, boju ili kroj.

Modni stručnjak Klemi Fildsend nabrojala je nekoliko stvari na koje bi trebalo obratiti pažnju, kako bi se izbegle potencijalne modne katastrofe.

Tanki materijali

Prva i najčešća greška kod nošenja helanki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je odabir pogrešne tkanine. Crne ili tamne helanke će biti providne i otkrivaće previše, ako je tkanina jeftina i tanka. Što je materijal tanji, to će više toga biti vidljivo kroz nju.

Izbegnite ovo tako što ćete gurnuti ruku u nogavicu helanki, zategnuti tkaninu i proceniti da li možete da vidite svoju kožu. Ako možete, onda ne kupujte taj par helanki, već potražite neke napravljene od kvalitetnijeg materijala.

Čudni printovi

Helanke sa šarama mogu delovati kao odličan način da izgledate moderno, a da vam je udobno. Ali pogrešno postavljen cvet ili rastegnuti duguljasti oblici na helankama sa printom mogu dovesti do toga da one izgledaju jako loše kada se obuku. I ne samo to, već nekad i naglašavaju naše nedostatke.

Ako želite slim efekat, izbegavajte šare po svaku cenu i opredelite se za obične helanke tamnijih boja.

Helanke boje kože

Krem i bež boju ili nijanse koje odgovaraju vašem tonu kože treba izbegavati po svaku cenu. Osim što blede nijanse nisu laskave zbog toga što vam noge izgledaju veće, one stvaraju iluziju da ste izašli iz kuće bez pantalona.

Da ne biste ceo dan dobijali čudne poglede od prolaznika, nosite tamnije nijanse kao što su crna, teget, maslinasto zelena ili tamno siva.

Pogrešan izbor donjeg veša

Moraćete da uzmete u obzir i svoj donji veš, kada oblačite helanke. Čipkasto rublje, gaćice sa debelim šavovima ili one koje su vam previše uske pokazaće se ispod helanki - bez obzira na njihovu debljinu ili boju.

Nosite gaćice ili tange bez šavova, ili laserski sečen donji veš, kako biste bili sigurni da niko neće videti šta nosite ispod.

Kratki topovi

Helanke su dizajnirane tako da pokažu siluetu vašeg donjeg dela tela i da pritom ništa ne skrivaju. Kraće majice, dukserice ili topovi samo skreću pažnju na svaku nepravilnost, jer privlače pogled na gore.

Umesto toga izaberite duži gornji deo, koji će se završiti tik iznad vaše zadnjice. Na taj način ćete istaći svoje adute i prikriti stomak, piše The Sun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.