Kako da napravite savršenu hladnu kafu

Izvor: Savršena.com, 24.Jun.2021, 12:27

Kako da napravite savršenu hladnu kafu

Tumblr Ovaj ukusan napitak možete napraviti i sami, a kako bi on zaista imao pun i bogat ukus, obavezno pratite sledeća pravila.

MORA BITI HLADNA
Ako u vrelu kafu stavite kocke leda, to ne znači da je to hladna kafa. U tom slučaju, ona se odmah razredi od leda i dobije pomalo bljutav ukus.
Umesto toga, najbolje je da najpre ohladite kafu. Potrebno je da odstoji u hladnom, noć pre pripreme. Na taj način će dobiti ekstra hladan i jak ukus.
PRIPREMITE >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << JE DAN RANIJE
Kako i sama logika kaže, hladna kafa se pravi od hladne vode. Pustite je da odstoji preko noći. Tim postupkom ćete dobiti bolji ukus, s manje gorčine.
Uz različite načine pripreme možete dobiti ekstra snažan, ekstra lagan intenzitet ukusa.
RECEPT
Za jednu šolju.
SASTOJCI
1/3 šolje kafe u zrnu 1 1/2 šolje hladne vode, po mogućstvu filtrirane Led Mleko Zaslađivači, kao što su sirupi sa različitim ukusima, karamela ili otopljena čokolada OPREMA
Mlin za kafu Aparat za filter kafu RECEPT
1. Sameljite 1/3 šolje zrna kafe, toliko da budu sitni da mogu da se filtriraju.
2. Pomešajte kafu i vode, a zatim kafu stavite u aparat za filtriranje i prelijte jednom i po šoljom vode.
3. Mešajte kafu s vodom dok se ne sjedine.
4. Ostavite kafu preko noći u frižideru.
5. Odvojte kafu s dna aparata.
6. Napunite čašu s puno leda, a na sredini čaše sipajte hladno mleko i dodajte kafu. Promešajte da se sastav sjedini.
NAPOMENA
Ukoliko imate veliki aparat za filtriranje, ostatak kafe s dna aparata možete koristiti nekoliko puta. Ostatak kafe stavite u posebnu posudu. Hladna kafa može ostati u frižideru više od nedelju dana.
Ako pak ne volite previše sladak ukus kafe. Nemojte koristiti karamelu ili čokoladu. Umesto toga dobar ukus daće joj malo morske soli ili cimet.

Nastavak na Savršena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.