Kako da čuvate beli i crni luk tako da vam traju mesecima?

Izvor: B92, 07.Maj.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da čuvate beli i crni luk tako da vam traju mesecima?

Izbegnite bacanje proklijalog povrća tako što ćete ga skladištiti na pravi način.

Ako kupujete velike količine crnog i belog lulka verovatno ste se našli u situaciji da vam povrće proklija ili primetite buđ, pa ga bacite.

Međutim, to ne mora da bude slučaj. Evo nekoliko saveta kako da čuvate beli i crni luk, pa da vam ovo zdravo povrće bude upotrebljivo nekoliko meseci.

Potrebne su vam papirne kese i spajalice. Probušite rupice na papirnim kesama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako da između svake bude bar 1,5 cm razmaka. Stavite sveže glavice luka u kesu, zatvorite je spajalicama i ostavite tako da otvor bude okrenut na dole.

Da bi povrće bilo duže sveže, nemojte pretrpavati fioku u kojoj držite namirnice. Takođe, ne držite krompir blizu crnog i belog luka, jer on ispušta gasove koji ubrzavaju propadanje povrća.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.