Kada vidite da se deca tuku, reagujte! Goga Sekulić ZNA kako će ZAŠTITITI svoje dete od NASILJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2019, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kada vidite da se deca tuku, reagujte!" Goga Sekulić ZNA kako će ZAŠTITITI svoje dete od NASILJA!

Niko nije izvan ovoga, svi moraju da pomognu!

Svakoga dana svedočimo vršnjačkom nasilju, među decom školskog uzrasta. Javnost je nemoćna, a mnogi se pitaju kako da se ovome stane na put, budući da su u pitanju deca, zbog čega je situacija još komplikovanjija.

Proteklih dana javnost je uznemirena zbog brutalnih slučajeva vršnjačkog nasilja, a posebno su zabrinuti roditelji i to zbog straha da bi ovako nešto moglo da se desi i njihovom detetu.

Pevačica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Goga Sekulić je nedavno postala majka, a mi smo želeli da sa njom razgovaramo upravo o ovoj temi i da nam kaže kako bi ona postupila da se njeno dete nađe u ovoj situaciji.

- Bila sam zatečena, hitno treba preduzeti mere povodom toga. Dešavalo mi se ranije da vidim decu kako se biju na ulici, priđem, razdvojim ih i razgovaram sa njima. Dakle, svako ko to vidi mora da reaguje, a ne da okreće glavu od toga - rekla je Goga Sekulić.

Pevačica smatra i da razni sadržaji koje deca konzumiraju svakodnevno utiču na to da se ponašaju agresivno.

- Deca treba da gledaju izabrane sadržaje, a ne one koji sadrže nasilje. Tu su opet roditelji dužni, da o tome vode računa - rekla je ona.

Ona već razmišlja o tome kako će svoje dete naučiti da se ponaša kako ne bi došlo u ovu situaciju.

- Pratiću svoje dete, kako napreduje u vrtiću školi. Ukoliko se tako nešto dogodi, ne bih nasilnički reagovala, ali bih se odmah obratila nadležnim organima. Deca dosta nasilje gledaju u porodici i to utiče na njih, zato je važno da se ovakva deca na adekvatan način i odmah tretiraju i pošalju kod psihologa - kaže Goga.

Povodom ovog slučaja oglasile su se brojne poznate ličnosti, a neke od njih su podelele svoja iskustva sa vršnjacima tokom školovanja, kao i načine na koje vaspitavaju decu.

Da je Srbiji potrebno sistemsko rešenje rastućeg problema vršnjačkog nasilja, saglasni su svi kojom se ovom temom bave. Iz Udruženja "Drug nije meta" jedinog u Srbiji koje u fokusu rada ima prevenciju vršnjačkog nasilja kažu da su slučajevi znak da je poslednji trenutak da se trgnemo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.